TIPS TIL PARIS

Paris er en av mine favorittbyer. Jeg elsker den vakre arkitekturen og selve bymiljøet i Paris. De har fantastiske restauranter, kafeer, butikker og museer. Her er noen av mine tips til hvor du kan ta en kaffe, spise deilig middag, shoppe og bo. Jeg vil si at alle stedene er fine for å ta bilder, siden det er det jeg som regel gjør når jeg er i Paris.

CAF´E
Cafe de Flore. Har blitt litt vel instagram-klisje men er fremdeles et veldig koselig og historisk sted. De har kanskje verdens beste kakao og sitronterte.

Cafe de Flore

Cafe Kitsune i Jardin Le Palais-Royal. De serverer den beste Matcha Latten og er i en fin og rolig hage/plass i midten av travle paris.

Grand Vefour. Fint sted for å ta en kaffe og dessert, men pass på å få bord i selve Jardin Le Palais-Royal. Var dessverre ikke begeistret for maten. Var veldig overpriset og stedet hadde generelt en stiv stemning. På bordene ut i Jardin le Palais-Royal var det fremdeles hvite duker men litt mer avslappet.

Grand Vefour

Petit Grand Palais Cafe i museumshagen. Gratis inngang og veldig koselig sted! Virker ikke som et rent turiststed da det ofte er franskmenn der. Stenger vanligvis kl 17 men på fredager har de åpent til kl 20. De serverer også vin.

Petit Grand Palais Cafe

Les Jardins d’olympe. Ligger i en fin hage/bakgår til museet Carnevalet i koselige Marais.

Café Carrousel. Litt turiststed men koselig å ta seg en kakao, kaffe og croissant. Ligger rett ved Louvre.

YSL café. Hvis du vil ha en YSL-takeaway kopp for bilder. Kun takeaway.

Café Carrousel
Café Carrousel

RESTAURANTER
Pink Mamma. Italiensk mat. Så god mat og gøy stemning. Veldig fint sted for en brunsj med drinker.

Pink Mamma


LouLou. Italiensk mat. Beste trøffelpasta og pizza, må bookes 2 mnd i forveien eller bare dukke opp og håpe på det beste. De siste gangene har det fungert å bare dukke opp når vi har vært to. De har en veldig fin uteservering som ligger på plassen foran Louvre. Nydelig til både lunsj og middag ute. 

Loulou
Loulou

La Fontaine Gaillon. Fransk mat. Fantastisk mat og veldig elegant sted.

Monsieur Bleu. Fransk mat. Veldig god mat og stedet gir en litt New York-følelse. De har en fin utsikt til Eiffeltårnet. Fint sted til å ta lunsj ute eller middag inne.

Hotel Costes. Fransk/europeisk mat. Et litt dyrt men eksentrisk og morsomt sted. Fint sted å ta lunsj på “terrassen”, det er mer en bakgård. Dessverre mye røyking på terrassen og siden det er en bakgård blir det vel mye røyk til tider. Også veldig fint sted for å spise en sen middag eller bare ta noen drinker. Alltid mye gøy å se på.

Hotel Costes

Restaurant Coco. Fransk/europeisk mat. Et dyrt og litt stivere sted, men fin stemning. Vakkert inne og ute, både lunsj og middag. Veldig god mat og service.

Chez Julien. Fransk mat. Et chic men avslappet sted, kanskje litt mer stereotypisk fransk. God mat!

Wild and the Moon. Et vegetar/veganvennlig sted. Perfekt for en sunnere lunsj. Her finner du både smoothiebowls og salater.

CoCo
CoCo

HOTELL
The Hoxton.
Ligger relativt sentralt men ikke midt i smørøyet. Pass på å bestill med frokost i restaurant, ellers får du en pose på døren med banan, juice og yoghurt. Mye liv der med kule barer og spisesteder. The Hoxton er litt hipster-vibe og fikk samme følelsen på hotellet i Paris.

Maison Armance. Ligger SÅ sentralt og har veldig vennlige ansatte. Er derimot ikke noe ekstra der som restauranter, bar, spa osv, men veldig fine og rene rom. Beliggenheten er helt fantastisk.

Maison Armance

Hotel Grand Powers. Ligger sentralt ved Champs Elysee i en relativt rolig gate. Fine rom, noen har balkong, god mat i restaurant og spa.

Hotel Bachaumont. Veldig fint hotell og ligger i et sentralt men koselig område. Kort gangavstand til Jardin Le Palais-Royal og koselige Marais.

Grand Powers

Hotel Alfred Sommier. Har ikke bodd der men ser mange andre har vært der. Ser veldig fint ut med klassisk fransk stil. 

SHOPPING
Le Bon Marche. Et vakkert og ekslusivt varehus som har det meste. Stor og fin skjønnhetsavdeling.

Franske apoteker. Jeg kjøper alltid Klorane tørrsjampo, den beste etter min mening. Fyller også på med Embryolisse, Biafine (god salve for solbrenthet), Bioderma og Dermaceutic.

Fransk apotek

Atelier Cologne. Nydelige parfymer og du kan inngravere skinnetuiet.
Marais er et koselig sted å vandre for å besøke mindre butikker, men fremdeles kjente merker som Sandro og du finner noen vintagebutikker der også.

Avenue Montaigne for ekstra luksus. Min favoritt er Celine.


Rouje. De fineste franske kjolene og sommerklær. Har også skjønnhetsprodukter

Sandro. Jeg finner alltid noe fint her og de har et litt annet utvalg i Paris.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *