Det beste Vitamin C-serumet jeg har testet

Annonse i samarbeid med SkinCeuticals

For noen år siden var jeg på jakt etter et effektivt vitamin C-serum. Jeg hadde lest meg opp på de gode fordelene til C-vitamin i hudpleie og hvordan det behandler aldringstegn som linjer, rynker, pigmentering, elastisitet og fasthet. Men det er stor forskjell på C-vitamin i hudpleieprodukter. Det er spesielt to punkter som er viktig å ta hensyn til; hvor mye prosent C-vitamin er i produktet og hvilken type er det.

Jeg kom over flere artikler som nevnte SkinCeuticals sitt CE Ferulic Serum. Det finnes studier som viser til den gode effekten av antioksidant-serumet, det er patentert i USA og har vunnet flere priser. SkinCeuticals er et merke som er kjent for sin avanserte hudpleie hvor de bruker klinisk beviste ingredienser.

Jeg endte opp med å kjøpe serumet, og selv om prisen er litt stiv så varer den lille flasken veldig lenge. Når flasken var tom tenkte jeg at ja, dette serumet var det noe spesielt med. Jeg følte at hudtonen min så klarere ut, jevnere, huden virket litt fastere og hadde generelt litt mer glød. Huden min så bedre ut enn den hadde gjort på lenge.

Bruk
Det anbefales å inkludere C-vitamin serum som første steg i morgenrutinen. Jeg påfører den på tørr hud rett etter jeg har renset huden min på morgenen. Det er viktig at det trekker helt inn i huden før man påfører andre produkter. Jeg har det som rutine å pusse tennene eller ordne håret mens det trekker inn. Akkurat nå veksler jeg mellom å påføre Phyto Corrective og H.A. Intensifier fra SkinCeuticals etterpå, alt etter hvordan huden min føles. 

CE Ferulic passer til alle hudtyper men det kan være lurt å gi huden litt tid til å tilpasse seg serumet. Spesielt hvis du ikke har brukt C-vitamin serum tidligere. Jeg startet med annenhver dag til huden min hadde vent seg til det. I starten kan det svi litt men det er ikke noe å være bekymret for.

Aller helst burde et C-vitamin serum være oppbevare kjølig og mørkt, ikke på badet hvor det er varmt.

Hva er unikt med CE Ferulic?

CE Ferulic inneholder 15% L-Askorbinsyre, 1% tokoferol og 0,5% Ferulinsyre.

L-Askorbinsyre er den mest stabile og effektive formen av vitamin-C i hudpleie. Når det er kombinert med vitamin-E, øker det faktisk effekten av C-vitaminet. Ferulinsyre bidrar også til å stabilisere både E- og C-vitaminet.

Beskytter mot solen
C-vitamin er en naturlig antioksidant som nøytraliserer frie radikaler. Det viser seg at mengden C-vitamin i huden minsker ved soleksponering. Derfor er det veldig gunstig å ha et C-vitamin serum i tillegg til solfaktor på dagtid. Det er ikke mulig å påvirke C-vitaminnivået i huden gjennom kosten, det er kun ved påføring av vitaminet utenfra.

SkinCeuticals
Jeg har brukt flere produkter fra SkinCeuticals de siste årene og jeg har også blitt anbefalt produktene gjennom Skincity sin hudtest. Merket ble grunnlagt i 1997 med revolusjonerende og omfattende forskning om antioksidanter som grunnlag. De har utviklet avanserte hudpleieprodukter basert på vitenskapelig forskning. Det er ikke uten grunn at SkinCeuticals anbefales av dermatologer, plastiske kirurger og hudpleieeksperter. Produktene har fokus på å bevare hudhelse, forebygge og beskytte mot aldringsforandringer og korrigere uønskede hudtilstander. Det er det man gjerne kaller for aktive hudpleieprodukter.


Utvikling av nye produkter hos SkinCeuticals stammer fra forskning og vitenskap. Jeg synes det er utrolig spennende men også et stort kvalitetsstempel, det er uten tvil en av de beste hudpleieproduktene jeg har testet.

Akkurat nå består hudpleierutinen min av Simply Clean rensegel, CE Ferulic, H.A. Intensifier, A.G.E Interrupter 24t krem, A.G.E Eye Complex og Ultra Facial UV Defence SPF50 på dagtid. På kvelden bruker jeg Simply Clean rensegel, Phyto Corrective serum, Glycolic 10 Renew Overnight og A.G.E Eye Complex.

Du finner alle produktene her.

2 comments

  • Eg har bestilt rensen, dagkremen og phyto correvtive serumet, gleder meg 🙂
    Eg prøvde c-vitamin serumet for et par år siden, men sjølv om eg starta forsiktig og prøvde det over tid, så fikk eg så mykje kviser av det, men stort sett bare hørt skryt av det ellers, bare et eller anna med min hud og c-vitamin, hehe. Blir spennende å prøve dei andre produkta!! 🙂

    • Min erfaring med c-vitamin serum er også at jeg fikk utrolig mye kviser av det. Jeg har slitt med cystisk akne i mange år, men den er under kontroll fordi jeg bruker Benzoyl peroxid. Med C-vitamin serumet fikk jeg et utbrudd større enn jeg har hatt noen gang, tror jeg. Det har å gjøre med at hudens evne til å beskytte seg blir svekket når man bruker c-vitamin, det har jeg lest en artikkel om, og det går an å søke opp. Det er ikke dermed sagt at ikke det også har fordeler og på andre måter er sunt for huden, jeg fikk glødende hud (følte jeg selv i alle fall….), men for min hud som er mottakelig for urenheter funket det absolutt ikke og det var ikke verdt det. Det koster mye også, så det er nok verdt å undersøke om det passer for ens egen hud i alle fall 🙂

      Gammel kommentar og innlegg, men jeg tenkte jeg kunne nevne det i alle fall, i tilfelle noen kommer over dette.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *