MASON PEARSON

Jeg fikk en Mason Pearson hårbørste for over fem år siden og jeg har ikke brukt noe annet siden. Hårbørstene fra Mason Pearson omtales som hårbørstenes Rolls Royce. Det kan høres litt rart ut, det er jo bare en hårbørste, men de er virkelig helt fantastiske. Børstene er håndlaget i England med høyeste kvalitet og er kjent for å vare livet ut. I 1885 grunnla Mr. Mason Pearson firmaet og de har beholdt det vakre og elegante designet.

Børstene har en håndlaget pute med naturlig villsvinbust og nylonfibre, noen har også kun nylon. Børstehårene masserer forsiktig hodebunnen og på denne måten stimulerer hårrøttene og hårsekkene. Dette øker blodgjennomstrømningen og naturlige oljer fra hodebunnen blir fordelt ut til hårtuppene slik at håret ved festet blir mindre fett. Jeg børster alltid igjennom håret mitt før jeg legger meg og jeg passer på å børste godt fra hodebunn til tupp. Det skal være med til gjøre håret sunnere og holde det pent mellom hver hårvask. Jeg føler den også er mer skånsom mot håret når jeg børster ut floker.

Den første Mason Pearson børsten min heter Junior BN2 som er laget av villsvinbust og nylonfibre med skaft i den klassiske mørkebrune fargen. Jeg elsker den! Da jeg var innom den nye, vakre butikken The Apothecary i Bergen så kom jeg over denne Mason Pearson børsten i hvit. Den var så vakker og det er en annen variant enn den jeg har fra før. Dette er en Universal NU2 med kun nylonfibre. Den er mer egnet for tykkere hår og er veldig god å bruke på vått hår.

Den bare måtte bli med meg hjem <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *