FOUNDATION FILES: IT COSMETICS CC CREAM ILLUMINATION

Velkommen til Foundation Files. Mitt favorittprodukt i sminkesamlingen er foundation og jeg er alltid på jakt etter den perfekte. Her vil jeg anmelde ulike foundations så det kanskje kan hjelpe deg å finne din perfekte match.

Jeg har tidligere skrevet om favoritten min IT Cosmetics CC Cream, les den i Foundation Files her. Den superpopulære CC-kremen ble utvidet med en Matte og en Illumination variant for noen år siden. Jeg elsker foundation med masse glød og derfor måtte jeg teste IT Cosmetics Your Skin But Better CC+ Illumination™ SPF50+. På lik linje med den orginale så skal denne passe en sensitiv hud, gir masse fukt og dekke godt, spesielt rødhet. Den har samme tykkelse og konsistens, kremete og tykk, men jeg synes den gir et lettere utrykk. Den dekker ikke like mye som orginalen men det er en minimal forskjell.


CC-kremen inneholder lysreflekterende partikler som gir den nydelige gløden. Merket mener det ikke er skimmer men jeg ser tydelig skimmer. Ja, du leste riktig, skimmer. Dette vet jeg det er så mange som misliker. Personlig så liker jeg å kunne kontrollere bruken av skimmer og ikke ha det i hele ansiktet. Når det er sagt så synes jeg ikke skimmeret er noe særlig synlig når jeg påfører den i ansiktet. Det er kun når jeg påfører et transparent løspudder at jeg kan se litt skimmerpartikler. Uansett, er du helt anti skimmer så er nok ikke denne noe for deg.


Når det kommer til nyanser så synes jeg Light og Medium er nesten helt lik som den orginale. Light i Illumination er litt mer livlig og mindre grå enn den orginale sin Light.

Finish: Glødende
Dekkevne: Full til medium. Jeg synes denne dekker mindre enn den orginale.
Farger: 12
Varighet: Lang, men ikke like sterk holdbarhet som den orginale.
Innpakning: Praktisk tube med pumpe.
Ingredienser: Hydrolysert kollagen, peptider, niacin, hyaluronsyre, antioksidanter og vitaminer som gir næring til og gir fuktighet gjennom dagen.
Pris: 395,-

Jeg bruker den til… hverdag og spesielle anledninger når jeg vil ha en ekstra glødende hud OG masse dekk

Passer best til… normal til tørr hud.

Konklusjon
Jeg synes IT Cosmetics Your Skin But Better CC+ Illumination™ SPF50+ gir masse glød MEN den fremhever porer. I hvert fall hvis den brukes alene på huden. Jeg får et inntrykk av en grovere hud når jeg tar den på og det er nok takket være skimmerpartiklene. Når jeg har hatt den sammen med en porefyllende primer ser den helt nydelig ut på huden, jeg har brukt Dior Backstage Primer. Det er litt synd at den trenger en primer og derfor blir det kanskje ikke en hverdagsfavoritt for min del. Den ser nydelig ut på bilder og jeg har brukt den masse i det siste til fotografering, men da sammen med både primer og setting pudder i T-sonen.

Dette er en nydelig foundation når den er brukt riktig men den er nok ikke for alle. Hvis du ikke har problemer med synlige porer og du vil få mer glød, gi masse fukt og dekke rødhet så er nok denne fin å teste ut. Den er nok ikke for de som synes de har for store/synlige porer. Da vil jeg heller anbefale den orginale.

Welcome to Foundation Files. My favorite product in the makeup collection is foundation and I am always looking for the perfect one. Here I will review different foundations so it might help you find your new favorite

I have previously written about my favorite the IT Cosmetics CC Cream, you read it in Foundation Files here. The super-popular CC cream was expanded with a Matte and an Illumination version a few years ago. I love foundation with lots of glow and therefore I had to try the IT Cosmetics Your Skin But Better CC + Illumination ™ SPF50 +. In line with the original, this is suitable for a sensitive skin, it is hydrating and covers well. It also has the same thickness and consistency, thick and creamy, but I think this Illumination is slightly lighter. It does not cover as much as the original but there is a minimal difference.

The CC cream contains light reflective pigments that together with hydrating ingredients gives a beautiful glow. The brand claimes there is no shimmer but I clearly see shimmer. Yes, you read that right, shimmer. I know this is a problem for a lot of people. Personally, I like to be able to control the use of shimmer and not have it all over my face. That said, I do not think the shimmer is very visible when I apply it on the face. I only notice it when I apply a transparent loose powder that I can see some shimmer particles. Regardless, if you are completely anti shimmer then this is probably not for you.

When it comes to shades, I think Light and Medium are almost exactly the same as the original. Maybe Light in Illumination is a little more lively and less gray than the original’s Light.

Finish: Glowing and dewy
Coverage: Medium to full, a little less coverage than the original.
Shade range: 12
Lasting power: Long but not as smudge proof as the original.
Ingredients: Hydrolyzed collagen, peptides, niacin, hyaluronic acid, antioxidants and vitamins that nourish and hydrate the skin throughout the day. SPF 50
Packaging: Practical plastic tube with a pump
Price: $39.50/£32.00

I use it when… I want glow and great coverage for everyday and special occasions.
Best suited to… normal to dry skin

Conclusion
I think IT Cosmetics Your Skin But Better CC + Illumination ™ SPF50 + gives a lot of glow BUT it highlights pores. At least if it’s used alone on the skin. I get the impression of a rougher skin when I put it on and that is probably thanks to the shimmer particles. When I have had it with a pore-filling primer, it looks absolutely beautiful on the skin, I have used it with the Dior Backstage Primer. A perfect combination. It’s a bit of a shame that it needs a primer and therefore it may not be an everyday favorite for me. It looks beautiful in photos and I have used it a lot lately for photographs, but with primer and setting powder in my T-zone. 

This is a beautiful foundation when used right but it’ s probably not for everyone. If you are not struggling with visible pores and want to get more glow, coverage, and lasting power then this is probably great to try out. It is probably not for those who think they have too large / visible pores. Then I would rather recommend the original.

2 comments

  • Elsker omtalene dine! Jeg lurte på om du kanskje kunne testet ut “Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream SPF30 Foundation” fra bareMinerals? Jeg elsker IT cosmetics, men jeg tror den muligens blir litt for tykk for min del på sommeren, og da har jeg hørt at denne skal være gull. 🤩

    Ha en fin uke!!

    • Hei Anna-Louise! Åh, så hyggelig å høre! Jeg har ikke prøvd denne foundationen fra BareMinerals men nå er den på listen 😉 Tusen takk for tips!
      Ha en fin uke <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *