BLINIS MED KAVIAR OG SJØKREPSPASTA

Det var noen som etterlyste oppskrift på nyttårsmiddagen med blinis og sjøkrepspasta. Jeg har aldri laget det før men det ble utrolig godt. Perfekt for en spesiell anledning, året rundt. Pasta og skalldyr er noe av det beste jeg vet.

Blinis med kaviar og ørret
Jeg endte opp med å google etter en god oppskrift på blinis og det var mange ulike varianter. Sånn jeg forstår det så skal de helst lages med bokhvetemel og hvetemel, men du kan også bare bruke hvetemel. Jeg gikk for denne oppskriften og halverte den. Da ble det en raus forrett til to personer. Vært obs på at hele prosessen med å lage røren, vente og steke tar litt tid. Jeg synes det er som terapi å lage mat og koser meg når jeg bruker tid på kjøkkenet.

Jeg kjøpte russisk kaviar på fisketorget i Bergen og gikk for en type som heter Oscietra. Jeg hadde litt Creme Fraiche og finhakket rødløk på blinisen og så en liten topp med kaviar. Vi hadde også noe røkt ørret som vi hadde på resten av blinisene, også sammen med Creme Fraiche og rødløk. Det hele var utrolig godt, søtt og salt i deilig harmoni.

Trøffelpasta med sjøkreps
600 gram nykokt sjøkreps
Urtesmør
Bladpersille
Trøffelpasta fra Jacobs
1 boks med cherrytomater
Hvitløk
Olivenolje
Parmesan

Jeg lagde en veldig enkel saus til pastaen, 10-15 cherrytomater i en kjele sammen med hvitløk og masse olivenolje. Jeg lot dette småputre med lokk mens jeg stekte blinis og gjorde alt det andre klart. Cherrytomatene skal bli stekt i stykker så det blir til en lett saus. Pastavannet ble satt på og denne pastaen skal kun koke i 5 minutter, jeg foretrekker den uansett al dente. Her kan du bruke hvilken som helst pasta men jeg synes at trøffelpastaen fra Jacobs ga det lille ekstra til retten. Ha noen skjeer av pastavannet i sausen.

Sjøkrepsen ble delt i to og fikk urtesmør over seg før de skulle inn i ovnen. Her hadde jeg kun på grillelementene på full gass og sjøkrepsen var inne i 3 minutter rett før servering. Siden de allerede var kokte var det bare for å få en lett grilling og smøret skulle smelte, veldig viktig å unngå at de ble seige.

Jeg serverte sjøkrepsen i en skål på bordet så man kunne plukke underveis. Pastaen ble blandet med sausen og servert med hakket persille og parmesan på toppen.

En herlig luksusmåltid!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *