DEN HELLIGE SØVNEN

Mitt aller beste skjønnhetstips er søvn! Etter perioder med lite søvn kan jeg merke at det ikke bare påvirker meg psykisk og fysisk, men det går også utover huden min. Jeg trenger skjønnhetssøvnen min for å opprettholde en sunn og frisk kropp. Alle cellene i kroppen reparerer seg om natten og det er klart at hvis du ikke får nok søvn vil dette få konsekvenser. Jeg opplever til og med at jeg har mer uren hud hvis jeg sover lite.

Det har lenge vært trendy å klare seg på minimalt med søvn og jeg er så glad for at dette har snudd. Jeg har funnet ut at jeg fungerer aller best med 8-9 timer søvn hver natt og jeg bør legge meg før kl 23. På vinteren kan jeg ha behov for enda mer søvn. Jeg elsker å sove og jobber hele tiden med å gjøre den enda bedre. Her er noen av mine tips for en god natts søvn:

  1. Kun soving på soverommet. Jeg har tidligere sett på TV, spist og jobbet i sengen. Selv om det er utrolig digg der og da så kan det ødelegge for søvnen på sikt. Det er noe med at kroppen skal forbinde soverommet med søvn og rolige aktiviteter som lesing. Så hvis du har mulighet ville jeg holdt soverommet hellig. Så koser jeg meg heller med TV-titting eller frokost på sengen når jeg er på hotell.
  2. Notatblokk på nattbordet. Hvis jeg har en stressende dag foran meg eller er i en stressende periode så kan jeg ligge å kverne på kvelden. Jeg kan også bli fanget i et kjipt tankemønster og da kan det være umulig å sovne inn, uansett hvor trøtt jeg er. Det som funger for meg er å ha en notatblokk ved siden av sengen og skrive en liste over det jeg tenker på. Det er akkurat som om det forsvinner fra hodet når jeg får det ut på papiret. Så går jeg på badet for å drikke litt vann og når jeg kommer inn på soverommet så legger jeg meg på en måte på nytt.
  3. Øyepute. Jeg fikk en hjemmelaget øyepute av mamma for snart to år siden og den gjør mirakler. Den innholder som regel noen frø for tyngde og litt tørket lavendel for deilig og beroligende lukt. Øyeputen plasseres på øynene når man vil hvile eller sovne raskere inn. Øyeputen hjelper muskulaturen omkring øynene til å slappe av. Når øynene slapper av, roer dette hjernens og sinnets aktivitet. Jeg sovner alltid veldig raskt etter jeg har lagt den på øynene.
  4. Les en bok. Du har sikkert hørt det så mange ganger før men det fungerer! Jeg foretrekker en lett bok og aller helst fiksjon. Blir det for spennende eller for mye fakta så våkner hjernen min igjen.
  5. Flightmode. Det er overraskende hvor mye det roer meg ned å skru telefonen på flight mode. Jeg tar den ikke på igjen før jeg har stått opp og er klar for dagen.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *