FOUNDATION FILES: CHARLOTTE TILBURY LIGHT WONDER

Charlotte Tilbury sin Light Wonder foundation har hatt en fast plass i sminkesamlingen min i 6 år. Jeg mener det er den første foundationen som merket lanserte i 2013. Jeg husker at jeg hadde den på meg før en ansiktsbehandling i New York og hudpleieren ble så fascinert av hvor naturlig og fin den var på huden. Da tenkte jeg at det måtte være noe spesielt med den.


Light Wonder er som en hybrid av en farget dagkrem og foundation, den har pleiende egenskaper som også gir masse fukt og dekker lett. Den skal også ha en anti-age effekt ved å minimere rynker, men det tar jeg derimot med en klype salt. Konsistensen er mer som en tyntflytende foundation, uten at den er vannaktig. Det må være noen lysreflekterende ingredienser for gløden den gir er helt fantastisk. Det er nok noe av grunnen til at huden blir så forskjønnet uten at den dekker mye. Jeg kan fortsatt se fregner og skjønnhetsflekker når jeg har den på men huden får en nydelig tekstur og glans.


Jeg synes det er sjeldent at et produkt kan gi masse glød uten at den fremhever porer, men det er nok takket være innholdet av silikon. Noe som blir fortsatt diskutert på internettet om det er bra eller dårlig for huden. Det er derimot mange produkter som inneholder silikon, til og med serum.

Jeg har lagt min elsk på fargen 6 medium, en nydelig olivenfarge, men den passer ikke året rundt. I det siste har jeg også tenkt at den blir til tider litt for oliven for min hudtone. Jeg pleier å blande inn 8 medium på sommeren og nå på vinteren passer 3 Fair aller best til den bleke huden min. Jeg liker også å blande inn Light Wonder 6 i andre foundations hvis jeg ønsker å nøytralisere røde eller oransje nyanser.

From the top Charlotte Tilbury Light Wonder 3 Fair, 6 Medium and 8 Medium

Finish: Fuktig og glødende
Dekkevne: Lett til medium
Farger: 10 farger i ulike undertoner
Varighet: Lang, separerer ikke og legger seg heller ikke i fine linjer i løpet av dagen.
Innpakning: Fin tube i plast som også er praktisk.
Nøkkelingredienser: Inneholder Pseudo-ceramider som gir fukt til huden I 18 timer.
Pris: ca 455 kr hos Net-a-Porter

Jeg bruker den til… både hverdag og fest hvis jeg vil ha en lett og glødende base som ser naturlig ut
Passer best til… en normal til tørr hud.

Konklusjon
Light Wonder har vært min storfavoritt i mange år. Jeg liker å bruke en foundation i hverdagen som jevner ut hudtonen og gir masse glød, og det er akkurat det denne gjør. Den dekker lett men klarer samtidig å gi et plettfritt resultat med masse glød. Ser også veldig naturlig ut på og holder seg fin gjennom dagen. Jeg synes også at den ikke fremhever tørre partier eller ansiktsdunet mitt. Foundationen gjør seg veldig godt på bilder og for meg er dette et stort pluss. Eneste minuset er det dårlige utvalget av farger. Generelt en foundation jeg anbefaler alle.

Jeg får ofte spørsmål om hvor jeg kjøper Charlotte Tilbury. Jeg kjøper produkter når jeg er på reise eller fra Net-a-Porter. Når man handler fra Net-a-Porter så betaler du toll og moms direkte på siden når du kjøper produktet, prisen som vises er også inkludert dette. Dermed slipper man å betale fortollingsgebyr som ofte kommer på 200-300 kr.

Charlotte Tilbury’s Light Wonder foundation has had a permanent place in my makeup collection for 6 years. I think it’s the first foundation that the brand launched in 2013. I remember wearing it before the getting a facial in New York and the dermatologist was so fascinated by how natural and beautiful it was on the skin. After that I thought there must be something special about it.

Light Wonder is like a hybrid of a tinted moisturizer and foundation, it has nourishing properties that also provide lots of moisture and light coverage. It is also suppose to have an anti-aging effect by minimizing wrinkles, but I take that with a pinch of salt. The consistency is more like a thin liquid foundation, without it being watery. There must be some light-reflecting ingredients because the glow it gives is absolutely amazing. This is probably one of the reasons why the skin is so beautified without covering much. I can still see freckles and beauty spots when I wear it but the skin gets a beautiful texture and shine.

I think it is rare that a product can give a lot of glow without it highlighting pores, but it is probably because of the silicone. Something that is still being heavily discussed on the internet whether it is good or bad for the skin. However, there are many products that contain silicone, even serum.

I have been loving the shade 6 medium, a beautiful olive color, but it does not fit me all year round. Lately, I have also been thinking that it sometimes gets a little too olive for my skin tone. I usually mix 6 medium and 8 medium in the summer and now in the winter shade 3 suits my pale skin the best. I also like to mix 6 in other my foundations which I think is too pink or orange.

Finish: Very dewy and glowing
Coverage: Sheer to a buildable medium
Shade range: 10 shades with different undertones
Lasting power: Good, does not separate or sink into fine lines during the day.
Keyingredients: Pseudo-Ceramides which keep skin hydrated for up to 18 hours.
Packaging: Pretty plastic tube that is also practical.
Price: 43 euro on Net-a-Porter

I use it when… I want perfect but still natural skin, for everyday and special occasions.
Best suited to… a normal, dry or combination skin. Will probably not work too well on an oily skin.

Conclusion
Light Wonder has been my Holy Grail for many years. I like to use a foundation that evens out my skin tone and gives a lot of glow, and that’s exactly what this does. It has a light coverage but at the same time manages to give an impeccable result with lots of glow. Also, it looks very natural and stays beautiful throughout the day. I also think it does not highlight dry areas or my peach fuzz. The foundation photographs very well and for me this is a big plus. Only downside is the poor selection of colors. It’s generally a foundation I recommend to everyone.

Charlotte Tilbury is not available in Norway so I buy the brand when I’m traveling or on Net-a-Porter. When you buy from Net-a-Porter you pay taxes in advance so you don’t have to pay an extra fee for them to process it when it arrives in Norway.

10 comments

  • Bruker du noe form for settingpudder etter foundation? Eller fortsetter du bare evt med blush og bronzer? 🙂

    • Hei Cathrine! Det kommer litt an på hvordan huden min er og hvilke produkter jeg skal ha på etterpå. Hvis jeg skal kun bruke kremprodukter så bruker jeg ikke settingpudder. Jeg matter ned t-sonen i etterkant hvis jeg føler den er for blank og jeg skal ta bilder. Bruker jeg et solpudder så påfører jeg først et settingpudder de områdene jeg vil legge solpudderet, spesielt hvis det er matt. Håper det var til hjelp <3

    • Jeg har dessverre ikke så mye erfaring med Jane Iredale <3 Veldig lyst til å teste ut litt for det virker bra!

  • Er så enig, kjøpte den etter tips fra deg for 2 år siden, elsker den!! har nr 6, men har mikset den med en lysere fra armani no når eg er litt lysere på vinteren. Har så lyst å prøve fleire produkt fra dette merket, så glad for å følge deg og for alle tips!! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *