SUKKERBAKRUSEN

Jeg er like tungt hver januar når vi må tilbake til vanlig sunt kosthold. Og jeg sliter spesielt med sukker. Når jeg kost meg med masse godsaker i julen så er det hardt å slutte igjen. Selv om jeg var så flink i hele høst så skal det ikke mer til før jeg er tilbake i sukkeravhengigheten.

Jeg har funnet ut at den beste måten å kutte ut sjokolade og andre søtsaker er å erstatte det med frukt. Det er fortsatt søtt men samtidig sunt. Og selv om enkelte argumenterer for at fruktsukker er like ille som vanlig sukker, så klarer du ikke å få i deg den samme mengden. Så vil jeg også påstå, fra et ufaglært ståsted, at fruktsukker ikke er det samme som vanlig sukker. Jeg opplever ikke det samme ubehaget i kroppen etter å spist masse frukt og bær som jeg gjør av sjokolade eller smågodt. Jeg får heller ingen sukkerbakrus dagen etterpå. Stol på kroppen din og de signalene den gir.

Så hvis du er i samme båt som meg så anbefaler jeg deg å teste det ut. Kos deg med litt frukt og bær hver dag og du blir kvitt sjokoladesuget. Jeg skal gjøre det samme med helgekosen, i hvert fall for noen uker. Den blir bestående av Pink Lady epler, mango og noen lakrisdadler. Mine tre store favoritter. Så har jeg også funnet en ny favoritt, tørket eple med jordbærsmak. Det er helt ekstremt godt! Selv om tørket frukt er litt i grenseland så synes jeg det er innenfor i helgene, og hvis jeg blir veldig søtsugen i ukedagene. De kommer også i appelsinsmak men jeg synes jordbær er helt klart best. Disse fant jeg på Coop Prix men vært obs på at de blir fort utsolgt. Jeg kjøpte noen ekstra poser da jeg endelig fant de.

Har dere noen gode tips til sukker-kutt?

4 comments

  • Helt utrolig fort man blir avhengig av sukker igjen, prøver å avvende meg jeg og, her går det i frukt, hummus og gulrøtter, dadelkuler eller lakrisdaldler. Men jeg lager og en sjokolademilkshake som Eirin Kristiansen la ut oppskrift på for mange år siden som er super i helgene. Fryst banan, mandler, havregryn, rått kakaopulver, vaniljeessens, salt og melk av ønsket slag. Anbefales ❤️

  • Sliter med det samme!
    Eg har kjøpt lakrisdadler i samme merke, dei er kjempe gode, om du liker lakris!!
    Føles som snop, men er jo ikkje det. Enig med at fruktsukker umulig kan være like ille.
    Prøvd å delt opp epler, pære og gulrot når eg ser på serie på kvelden.. hjelper litt så lenge ein kan spise på noko, hehe..

    • De er supergode! Det er også veldig lett å lage selv, hvis man vil spare noen kroner. Kjøper dadler for seg og lakrisrotpulver fra helsekost. Så godt! Helt enig i at det hjelper å spise noe <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *