FOUNDATION FILES: Charlotte Tilbury AIRBRUSH FLAWLESS FOUNDATION

Jeg er veldig begeistret for det britiske sminkemerket Charlotte Tilbury. Merket er dessverre ikke mulig å få tak i her i Norge men jeg pleier å handle når jeg er på reise eller via Net a Porter. Airbrush Flawless Foundation er den nyeste foundationen fra merket og den ble lansert i 2019. Den har et imponerende utvalg av farger med tre ulike undertoner. Siden jeg ikke kunne teste den i butikk bestilte jeg 5.5 varm med litt fersken. Det høres ut som en perfekt match men jeg er litt usikker for jeg føler den blir litt for gul på meg. Foundationen skal gi en langvarig, vektløs, foundation med hudpleiende egenskaper. og merket sier den skal gi en perfekt finish som jevner ut porer. Det er helt klart en matt foundation som samtidig gir glød. Man trenger også veldig lite produkt i hele ansiktet, kanskje en pumpe er mer enn nok. Det er imponerende hvor mye den dekker med et tynt lag.

Jeg føler ikke at den fremhever ansiktsdunet alt for mye selv om det er en matt foundation, men den fremhever tørre områder. OG porer. Så mye at kjæresten min kommenterte det. Det er litt skuffende med tanke på at merket hevder nettopp til motsatte. Etter noen timers bruk så kan jeg se at nesen får litt oljete flekker fra porene og det har jeg aldri sett før. Spesielt siden jeg har en tørr hud. Dette er helt klart ikke en foundation for min hud. Jeg har ikke testet den med en utjevnende primer enda men jeg vil også at en foundation skal kunne fungere uten. Jeg vil ikke være avhengig av å bruke et ekstra produkt for at den blir pen på huden.

Finish: Matt
Dekkevne: Full
Farger: 44 farger med kalde, nøytrale og varme toner
Oksidering: Bittelitt, merket mener den justeres seg til din egen hudtone
Varighet: Lang og vannavstøtende
Innpakning: Eksklusiv flaske i glass med pumpe
Pris: 445 kr hos Net a Porter

Jeg bruker den til… til fotografering eller festlige anledninger når det er veldig mørk belysning.
Passer best til… Jeg er ikke helt sikker. En poreløs og perfekt hud som hverken er for fet eller tørr? Denne må i hvert fall testes før den kjøpes.

Airbrush Flawless med full sminke tatt med iPhone

Konklusjon
Jeg har elsket alle produktene jeg har testet fra CT men dette er kanskje den jeg bruker og liker minst. Den gjør seg veldig fint på bilder men ikke i virkeligheten. Den fremhever dårlige sider av huden min og gir meg en litt rar og flat tone i ansiktet. Nå er dette en veldig dekkende foundation så det er jo meningen at den skal dekke godt og i kombinasjon med den matte overflaten så kan det gi et flatt ansikt.

Jeg vil teste den ut med en primer men så langt er dette ikke en foundation jeg ser for meg å bruke noe særlig.

I’m really fond of the British make-up brand Charlotte Tilbury. The brand is unfortunately not possible to get here in Norway but I usually shop when I am traveling or via Net a Porter. Airbrush Flawless Foundation is the latest foundation from the brand and it was launched in 2019. It has an impressive range of colors with three different undertones. Since I could not test it in a store, I ordered 5.5 warm with a little peach. It sounds like a perfect match but I’m a little unsure because I feel it’s getting a little too yellow on me. The foundation will provide a long-lasting, weightless, foundation with skin care properties, and the brand claims it should give a perfect finish that evens out pores.

It is clearly a matte foundation that also gives a glow. You also need very little product all over your face, maybe one pump is more than enough. It’s impressive how much it covers with a thin layer. I do not feel that it highlights the peach fuzz too much even though it is a matte foundation, but it highlights my dry areas. AND pores. So much so that my boyfriend commented on it. It’s a bit disappointing considering that the brand claims just the opposite.

After a few hours of use, I can see that the nose gets a little oily spots from the pores and I have never seen that before. Especially since I have dry skin. This is definitely not a foundation for my skin. I have not tested it with a leveling primer yet but I also want a foundation to work without. I do not want to be dependent on using an extra product to make it beautiful on the skin.

Finish: Matte
Coverage:
Full
Shade range:
44 shades with cool, neutral and warm undertones
Oxidation: A little, the brand claims the foundation adjusts to your skin tone
Lasting power
: Long and waterproof
Packaging:
Exclusive glass bottle with a pump
Price:
€ 44,16

I use it when…
I have a special occasion and I want a even and perfect complexion. Preferably night time
Best suited to…
I’m not quite sure. A poreless, normal skin? I advise you to try it before you buy.

Conclusion
I have loved all the products I have tested from CT but this is perhaps the one I use and like the least. It does very well in pictures but not in reality. It highlights the bad sides of my skin and gives me a slightly weird and flat tone on my face. Now this is a full coverage foundation so it is meant to cover well and in combination with the matte surface it can give a flat face. I want to test it out with a primer but so far this is not a foundation I envision using something special.

8 comments

  • Hei! Jeg bruker vippeextensions og vil gjerne ha oljefri foundation, cc- eller bb-krem. Liker flytende produkter og bruker Clarins BB cream skin detox fluid nå og er veldig fornøyd med den, men den kommer bare i fire shades og den lyseste er for mørk til meg i vinterhalvåret. Har du noen tips?

  • Hej Emilie. Tack för en super blogg. Älskar att läsa dina beauty-inlägg.
    Jag bor i Sverige och beställde nyligen hem två paket från Charlotte Tilbury. Ville bara säga att jag inte fick betala varken tull eller frakt då de skickar från Nederländerna om de ska inom Europa. Så hädanefter så kan du även beställa från deras egna hemsida 🙂 <3

    • Hei Anja! Tusen takk <3 Så hyggelig å høre! Tusen takk for tips, jeg tror kanskje det er litt andre regler for Norge dessverre 🙁 Vi har veldig strenge lover for import av varer og vi er ikke medlem av EU. Men så bra at du får klikket hjem produkter fra CT uten toll 🙂 Det er digg! Klem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *