FOUNDATION FILES: DIOR BACKSTAGE FACE & BODY

Dior Backstage Face & Body Foundation er en rimeligere foundation fra luksusmerket Dior. Det er tydelig at den er utviklet for å passe i en makeup-artist sitt sortiment med mange farger, naturlig matt finish og lang holdbarhet, derav navnet Backstage. Jeg var heldig å få en pressepakke med et stort utvalg av farger og har dermed fått testet meg godt igjennom. Førsteinntrykket mitt var at det ikke var en foundation for meg. Jeg går generelt etter en mer fuktig og glødende finish. 

Den anbefales å påføre med fingrene i første omgang og deretter med en foundationbørste for mer dekk. Det er en veldig tyntflytende foundation og det første laget gir en veldig lett dekk, nesten overraskende lett. Jeg må påføre flere lag for å oppnå en medium dekkevne. Jeg synes ikke det er en god match med beautyblender, det er akkurat som om foundationen ikke fester seg på huden og går heller inn i beautyblenderen. Jeg følte det var best å påføre foundationen med en kost som Dior Backstage Full Coverage Fluid Foundation Brush N° 12. 

Finishen er matt men ikke overdrevent matt, en mer naturlig finish som går mot matt. Den fremhever derimot ansiktsdunet mitt og noen tørre partier. Jeg opplever også at matte foundations fremhever de fine linjene rundt munnen min, det gjør Dior Backstage Face & Body Foundation også men det er absolutt ikke det verste jeg har sett. 

Foundationen holder veldig godt på huden, så godt at det er vanskelig å vaske bort fra baksiden av hendene med såpe. Dette er en super foundation hvis du trenger lang holdbarhet med en relativt naturlig finish. Jeg liker også at den er tyntflytende så den ikke ser tykk og kakete ut på huden. Jeg opplever derimot at den gjør at huden min føles litt stram hvis jeg har den på i mange timer. Den føles litt som at den ikke har noen pleiende egenskaper. Formulaen inneholder dessverre mye alkohol og parfyme, to ingredienser som ikke er optimalt for en tørr og litt sensitiv hud.

I like to mix shades depending on season and if I have a fake tan, I usually mix the Neutral and Warm Olive shades because I find the Warm shades a bit yellow. In the pictures I am wearing 1N mixed with 2WO.

Når det kommer til farger så liker jeg å blande to farger og det kommer an på sesong og om jeg har selvbruning. Jeg holder meg som regel i N Neutral og WO Warm Olive tonene, jeg synes at W Warm kan bli litt for gul. På bildene har jeg brukt 1N og 2WO.

Finish: Naturlig matt
Dekkevne: Medium med mulighet for flere lag
Farger: 40 ulike farger delt opp i seks undertoner.
Oksidering: Ja, fargene blir litt mørkere på huden etter påføring.
Varighet: Lang og vannavstøtende
Innpakning: Fint og enkelt design. Er i en praktisk klembar flaske i myk plastikk, veier lite og tåler å bli mistet på harde fliser..
Pris: 390,-

Jeg bruker den til… spesielle anledninger når jeg trenger en foundation som holder lenge og er fin på bilder.
Passer best til… normal til fet hud.

Konklusjon
Jeg elsker at foundationen kommer i et stort utvalg av farger og undertoner men jeg synes de lyseste fargene er litt mørke. Det er et stort hopp fra den aller lyseste 00 til 1N for eksempel, i tillegg til at fargene oksiderer litt og blir mørkere etter påføring. Selv om innpakningen er praktisk så savner jeg en pumpe til denne prisen. Det skjer ofte at det tyter ut produkt når jeg åpner flasken etter å ha ristet den. Jeg ville nok ikke kjøpt denne foundationen til min hudtype hadde jeg ikke jobbet med det jeg gjør eller har en stor foundationsamling. Det er en foundation som er både elsket og hatet. I min mening er det en bedre match for en normal til fetere hud som er ute etter en mattere finish. Jeg vil ikke anbefale den til en sensitive hud og spesielt ikke til en eksemhud. Foundationen har en finish som ser litt for sminkete ut for min del for hverdags bruk, men det er en personlig preferanse. Den ser veldig bra ut på bilder og siden det ikke er noe SPF er det heller ikke fare for hvitskjær med blits.

Dior Backstage Face & Body Foundation is a cheaper foundation from the luxury brand Dior. It is clear that it is designed to fit in a makeup artist’s bag with a lot of colors, natural matte finish and long durability, hence the name Backstage. I was lucky to get a press package with a large selection of colors and I have tried my way through. My first impression was that it was not a foundation for me. I generally go for a more moisturizing and dewy foundation.

It is recommended to apply with your fingers first and then with a foundation brush for more coverage. It is a very thin liquid foundation and the first layer gives a very light coverage, almost surprisingly light. I have to apply several layers to achieve a medium opacity, especially on my cheeks to cover redness. I don’t think it is a good match with a beauty blender, the foundation does not stick to my skin and goes into the beauty blender. I felt it was better with a brush like Dior Backstage Full Coverage Fluid Foundation Brush N° 12. 

The finish is matte but not overly matte, it’s a more natural finish that goes towards matte but it does have a very makeup look. On my skin I feel it highlights my peach fuzz and some dry areas. But this is also why I stay away from powder foundations. I also experience that matte foundations emphasize the fine lines around my mouth, so does the Dior Backstage Face & Body Foundation but it is certainly not the worst I have seen.

The foundation has an amazing staying power, so good that it is difficult to wash away from the back of the hands with soap. This is a great foundation if you need long durability with a relatively natural, matte finish. Because of the thin texture it does not look thick and cakey on the skin. I have a dry skin and I find that it makes my skin feel a little tight if I wear it for many hours. It feels a bit like it has no skin caring properties. Unfortunately, the formula contains a lot of alcohol and perfume, two ingredients that are not the best for a dry and slightly sensitive skin.

I like to mix shades depending on season and if I have a fake tan, I usually mix the Neutral and Warm Olive shades because I find the Warm shades a bit yellow. In the pictures I am wearing 1N mixed with 2WO.

Finish: Natural matte
Coverage: Buildable medium
Shade range: 40 colors divided into 6 tones
Oxidation: Yes this foundation oxidizes to a shade darker, not orange
Lasting power: Long and waterproof
Packaging: Appealing and simple design, looks good in my makeup collection. It’s practical that it’s a squeezy plastic bottle because it weighs less and can be dropped without braking.
Price: 40$ 

I use it when… I have a special occasion when I need a foundation that lasts and looks good in pictures
Best suited to… a normal to oily skintype

Conclusion
I love that the foundation comes in a big selection of colors and undertones but I think the lightest colors are a bit dark. There is a big jump from the lightest 00 to 1N for example, in addition to the colors oxidizing a bit and getting darker after application. Although the packaging is practical, I miss a pump at this price. It often happens that product leaks out when I open the bottle after shaking it, even when I am careful. I probably would not have bought this foundation for my skin type if I had not worked with what I do or have a large foundation collection. It is a foundation that is both loved and hated. It is probably a better foundation for a normal to oily skin that is looking for a matte finish. I would not recommend this for a sensitive skin type either and especially not for a skin that is eczema prone. The foundation has a finish that looks a little too made up for me for everyday use, but that is a personal preference. It does photograph very well and is without SPF, so no white cast with flash.

4 comments

  • hei. sykt random spørsmål! Jeg fant et bilde av deg på Pinterest med en hvit genser fra Lexington ( ullgenser med kabelstrikk) Om du fortsatt har genseren, hadde du vært villig til å selge den til meg ? 🙂 Har prøvd å finne den over alt, men siden den er en gammel modell så er den ingen plasser å oppdrive 🙁 Svar meg gjerne her om du er interessert og om du fortsatt har den 🙂

  • Denne synes jeg er superbra fordi avhengig av primer og hudpleie kan jeg få den til å være mer eller mindre matt/glødende.
    Den holder i timesvis hos meg og ser alltid naturlig ut, noe jeg elsker i foundations ( i motsetning ti lkanskje mer populære foundations som Nars Natural Radiant som ser så kakete ut på meg).

    Som du sa er denne best for de som har normal til fetere hudtyper. Jeg har normal hud og passer på å ikke bruke Urban Decay All nighter når jeg bruker denne men MAC sin Fix+ i stedet som gir mer fukt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *