FOUNDATION FILES: IT COSMETICS CC CREAM

Velkommen til Foundation Files. Mitt favorittprodukt i sminkesamlingen er foundation og jeg er alltid på jakt etter den perfekte. Her vil jeg anmelde ulike foundations så det kanskje kan hjelpe deg å finne din perfekte match.

IT Cosmetics er kanskje en av de mest populære CC-kremene på markedet Jeg har valgt å ha den med selv om den strengt tatt ikke en foundation men den har alle egenskapene man ønsker fra en foundation og litt til. CC-cream står for Color Correcting Cream og denne er ekstremt god på å redusere rødhet. IT Cosmetics CC Cream har en fyldig og tykk konsistens som føles som en farget dagkrem, bare tyngre. Jeg foretrekker å bruke It Cosmetics sin egen nr 7 børste til å påføre cc-kremen. Da kan jeg komme langt med veldig lite produkt, det går raskt å påføre på huden og resultatet blir mer naturlig. For denne kan se litt mye ut på huden hvis man bruker for mye produkt. Hvis det er noen striper etter kosten bruker jeg bare Beauty Blender for å perfeksjonere finishen. Man kan bruke lang tid på å jobbe med å fordele produktet uten at det skaper problemer, og det liker jeg.

Før IT Cosmetics CC-cream
Etter IT Cosmetics CC-cream. Light og medium

Dette er en CC-krem som ble utviklet for å dekke mye rødhet og passe til en typisk rosaceahud. Den inneholder pleiende, fuktighetsgivende og beroligende ingredienser. En litt overraskende ingrediens er snegleslim, veldig populært i K-beauty. Det kan høres litt ekkelt ut men det er en naturlig ingrediens som er full av hyaluronsyre og peptider. Den har også full SPF50 takket være sinkoksid og titandioksid

Min erfaring er at CC-kremen holder seg godt på plass selv med svetting og i kontakt med vann. Den trenger derfor en god sminkefjerner på kvelden. Jeg har opplevd at den også kan være vanskelig å vaske bort fra Beauty Blender-svampen, men det fungerer bra med Beauty Blender sin egen såpe eller IT Cosmetics sin egen IT’s Your Brush Love Cleanser.

Når det kommer til farger så har jeg ikke testet ut de nye mellomfagene. Jeg har den i både Light og Medium. Light fungerer veldig bra på vinteren og så går jeg over til medium hvis jeg har tatt selvbruning eller bruker den på sommerhalvåret. Jeg er også glad i å blande de to nyansene for å finne en perfekt match.

Konklusjon
Jeg elsker denne CC-kremen og den har fått en fast plass i sminkesamlingen min, men det er ikke denne jeg går for når jeg vil ha en naturlig look. Huden min ser jevn ut, får masse fukt og glød, noe jeg elsker. Jeg bruker alltid et transparent settingpudder for å matte ned mellom bryn og nesepartiet. Den presterer under alle forhold, gir fuktighet og jevner ut hudtonen. Den ser også veldig fin ut på bilder, men pga solfaktoren er den ikke optimal for blitsbilder. Jeg vil påstå at dette er et produkt de aller fleste vil like, bortsett fra de som liker en veldig naturlig hudsminke og ikke har noe rødhet/pigmentering å dekke.

Etter IT Cosmetics CC-cream

Finish: Fuktig og glødende
Dekkevne: Medium til full
Farger: 12
Varighet: Lang, tåler en full dag og treningsøkt
Pris: 395,-

Jeg bruker den til… hverdagen når jeg trenger en base som er klar for alt. Men merker at jeg strekker meg mer for den om vinterhalvåret enn sommeren.
Passer best til… normal, kombinert og tørr hud som vil dekke rødhet eller pigmentering. Vil også være fin til en moden hud. Kan fremheve veldig tørre/flassende partier.

Welcome to Foundation Files. My favorite product in the makeup collection is foundation and I am always looking for the perfect one. Here I will review different foundations so it might help you find your new favorite

IT Cosmetics might be one of the most popular CC creams on the market. I have chosen to include it even though it is not strictly a foundation but it has all the qualities you want from a foundation and a little more. CC-cream stands for Color Correcting Cream and this one is extremely good at covering redness. IT Cosmetics CC Cream has a thick and creamy consistency that feels like a tinted moisturizer, but heavier. I prefer to use It Cosmetics’ No. 7 brush to apply the CC cream. Then I can get away with very little product, it’s fast and the result is more natural. Because this can look a bit heavy on the skin if you use too much product. If there are any streaks I just use my Beauty Blender and dab it over to perfect the finish. You can spend a long time applying the product without creating problems, and I like that. It never dries up og clings to certain areas.

Before IT Cosmetics CC-cream
After IT Cosmetics CC-cream. Light and medium

This is a CC cream that was developed to cover a lot of redness and work for a typical rosacea skin. It contains a number of nourishing, moisturizing and soothing ingredients. A slightly surprising ingredient is snail secretion, very popular in K-beauty. It may sound a little weird but it is a natural ingredient full of hyaluronic acid and peptides, so good for the skin. It’s also legitimate SPF 50, thanks to zinc oxide and titanium dioxide 

My experience is that the CC cream stays well in place even with sweating and in contact with water. It does need a good makeup remover at night. I have experienced that it can also be difficult to wash away from my Beauty Blender, but it works well with Beauty Blender’s own soap or IT Cosmetics’ own IT’s Your Brush Love Cleanser.

When it comes to shades I haven’t tested the new shades. I have it in both Light and Medium. Light works very well in the winter and then I switch to medium if I have fake tan or I use it in the summer. I also like to mix the two shades to find a perfect match.

Conclusion
I love this CC cream and it has earned a permanent place in my makeup collection, but it’s not the one I go for when I want a natural look. My skin looks even, gets lots of moisture and glow, something I love. I do need to use setting powder between my brows and around my nose. It performs under all conditions, provides moisture and evens out skin tone. It also looks very nice in photos, but because of SPF50 it’s not optimal for flash photos. I would argue that this is a product most people will like, except for those who like a very natural skin and have no redness / pigmentation to cover.

After IT Cosmetics CC-cream. Light and medium

Finish: Dewy
Coverage: Medium to full
Shade Range: 12 shades
Lasting power: Long. Can handle sweating
Price: $39,50 / £32.00

I use it when… I need a base that is ready for everything in my everyday life. I do however notice that I stretch more for it in the winter than in the summer.
Best suited to… a normal, dry or combination skin that needs to cover redness or pigmentation.

16 comments

 • Så kjekt med tips!

  Jeg har normalt hud. Har prøvd denne, men den flasset av på hakeområde og rundt munnen… usikker på hvorfor da jeg trodde den skulle gi fukt.
  Har derimot en venninne som også kjøpte den, og hun var superfornøyd. 🙂

  • Så hyggelig å høre <3 Så merkelig reaksjon på CC-kremen! Kan du ha vært ekstra tørr der eller at den har reagert med hudpleie? Jeg har tørr hud og føler at den er veldig fuktig og kremete. Uansett alltid nyttig å høre andre sin erfaring <3

  • Hei Silje! Åh så glad jeg blir for å høre det <3 Og gøy å høre at det også er en av dine hverdagsfavoritter. Klem

 • Hei!

  Veldig gøy å følge med på. Jeg er ganske ny i foundation-verden, for det meste brukt pudder. Jeg opplever ofte at foundation ser veldig flassete og ujevn ut, enda jeg bruker primer, krem og beauty blender.. Kommer det fra at det er feil foundation til min hud, eller måten jeg legger det på? Kanskje du har noe erfaring med dette også?

  • Hei Celine! Så hyggelig å høre 🙂 Veldig kjedelig at du har hatt så uheldige opplevelser med foundation. Enten har det ikke vært en riktig foundation for din hud eller så kan den ha reagert på hudpleieproduktene under. Det er veldig vanskelig å tipse deg uten å vite hvilken du har prøvd og hvordan huden din ser ut. Jeg vil anbefale deg å peele huden en gang i uken med en enzympeeling (hvis du allerede ikke gjør det), det vil gi huden en jevnere overflate ved å fjerne døde hudceller og kan fjerne den flassende overflaten. Så ville jeg dratt innom et parfymeri eller en MAC-butikk og spurt om hjelp. Jeg vet ikke om de fortsatt legger sminke nå om dagen men du vil komme langt med å spørre de om tips etter at de har sett på huden din og vet hvilke du har testet tidligere. Lykke til! Klem

 • Har testet denne selv og hadde så lyst til å elske den! Bruke ulike metoder for å påføre, ulike primere, ulike puddere, osv. men det var virkelig ikke pent på min kombinerte/oljete hud 😕 Selv med lite produkt så det kakete ut, og smitta over. Måtte tilslutt gi opp denne cc kremen..

  • Åh så kjedelig! Det er tydeligvis ikke en foundation for alle. Har du testet den matte/oljefrie versjonen? Klem <3

 • Så bra og informativt innlegg! Interessant å lese:)

  Gleder meg til innlegg om dermapen og dyson air wrap – du gjør en strålende jobb!

 • Så kjekk serie 😀 jeg lurte på om du har noe erfaring med “rene” og naturlige foundation? Jeg er veldig glad i Inika sin foundation og bb cream men skulle gjerne hatt enda mer dekk. Har du peiling på dette?

  • Hei Kristina! Jeg har så vidt testet RMS sine produkter for hud men jeg hadde feil farge og det ble med det. Jeg er selv veldig interessert i å teste ut mer av rene og naturlige produkter. Kanskje jeg skal ta en titt på RMS igjen og finne andre alternativer. Sånn jeg har forstått det er Westman Atelier rene produkter også? Klem

 • Vil du si at den er et godt alternativ i forhold til andre CC kremer på markedet?
  Vet du om den inneholder mye dårlige stoffer? – Er det noe annet jeg bør se etter dersom jeg vil kjøpe noe mer naturlig?

  Håper på svar <3

  • Hei Katharina! Jeg vil si den er et godt alternativ ut i fra de jeg har testet, men det er dessverre ikke så mange. Når det kommer til dårlige stoffer så er det nok ikke den verste du kan bruke. Det er ingen alkohol eller silikon og den inneholder hudpleiende ingredienser. Det finnes helt klart renere produkter men da bør du kanskje se på Westman Atelier og RMS, som er i en annen prisklasse. Håper det var litt til hjelp <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *