MIN GUIDE TIL SPISESTEDER I BERGEN

Her kommer min lille guide til favorittstedene i Bergen. Jeg har delt den inn i fire kategorier; café, lunsj, middag og bar.

CAFÉ

Det lille Kaffekompaniet
En av de eldste kaffebarene i Bergen som ligger i et pittoresk smau rett ved Fløybanen. Kaffen er av høy kvalitet. Det er deilige hjemmelagde kaker og et godt utvalg av teer. Stedet er lite, men de har både benker og bord ute, og du kan fint sitte deg i de klassiske bergenssmauene for å nyte kaffen.
Hjemmeside
Adresse: Nedre Fjellsmauet 2, 5018 Bergen

Det Lille Kaffekompaniet

Kaffemisjonen
En av mine favoritter for god kaffe i Bergen. Litt større enn Kaffekompaniet men fortsatt veldig koselig. Her får du også tak i den beste kaffen og de serverer også mat hele dagen. Perfekt til frokost eller lunsj. De har hjemmelaget hummus, einerøkt laks, ferskskåret spekemat og mye mer som blir til kjempegode sandwicher. De lager også eget bakverk som croissanter og boller. En av de få kjede-uavhengige, lokalt eide kaffebarene i Bergen.
Hjemmeside
Adresse: Øvre Korskirkeallmenning 5, 5017 Bergen

Blom
Samme eiere som Kaffemisjonen og samme konsept. De ligger bare på andre siden av byen, rett ved universitetet. Litt flere uteplasser enn Kaffemisjonen og ligger på en veldig koselig plass.
Hjemmeside
Adresse: John Lunds plass 1, 5015 Bergen

Kaigaten Kaffebar

Kaigaten Kaffebar
En av de nyere kaffebarene i Bergen som ligger midt i sentrum, rett ved Lille Lungegårdsvannet. De serverer kvalitetskaffe, har noen fine uteplasser i solen og fint interiør inne. Veldig god iskaffe med havremelk!
Hjemmeside
Adresse: Kaigaten 12, 5016 Bergen

Hallaisen

Hallaisen
En liten iskrembar som også serverer kaffe og drinker. Den hjemmelagde isen er noe av det beste jeg har smakt. Kan anbefale vegansk mango og vegansk kokos og lime, spesielt godt for oss som ikke tåler laktose så bra. 
Hjemmeside
Adresse: Skostredet 5, 5017 Bergen

Damsgård Hovedgård

Damsgård Hovedgård
Den fine hovedgården litt utenfor sentrum har også en veldig hyggelig kafé knyttet til Museet. Det har dessverre blitt begrensninger i år grunnet Covid-19, men ellers er det et sted jeg varmt anbefaler. Hagen er helt nydelig å sitte i med vakre blomster, møbler og skulpturer. Den er kun åpen under sommersesongen fra juni til september. Med unntak fra i år så serverer de kaffe, hjemmelaget te og småbakst.
Hjemmeside
Adresse: Alléen 29, 5160 Laksevåg

LUNSJ

Colonialen Litteraturhuset
En av de koseligste spisestedene i Bergen med veldig god mat. De har klassiske retter som blåskjell, fisk og kjøtt inspirert av nordiske og kontinentale tradisjoner. Colonialen har også et stort og rikt vinkart og med kunnskapsrike vinkelnere. De har en kjempegod lunsjmeny med blant annet blåskjell, eggs benedict og biff tartar. Nå har de lunsj mandag til lørdag fra kl 11-15.
Hjemmeside
Adresse: Østre Skostredet 5-7, 5017 Bergen

Colonialen Litteraturhuset

Daily Pot
Her finner du den sunneste og diggeste lunsjen i byen. De har et utvalg av supergode supper, kjøtt, vegetar og vegansk. Jeg elsker de friske salatene som du kan komponere selv. Så mye godt å velge mellom fra grønnsaker, kylling, ost, hummus og fermenterte varianter. De lager en salatbase med frisk spinat som de blander med en kjempegod mangodressing. Her får du også tak i god kaffe, golden milk og matcha.
Hjemmeside
Adresse: Vaskerelven 21, 5014 Bergen

Daily Pot

Smakverket
Inne på Bergen Kunstmuseum, Kode 2, finner du en kafé med generøse sandwicher, saftige kaker og ferskbrygget kaffe. Jeg elsker lunsjrettene her, gode og mektige salater, sandwicher med egg og bacon. Alt er virkelig supergodt. Vært litt obs på at det er veldig barnevennlig og det kan til tider bli en del barnevogner.
Hjemmeside
Adresse: Rasmus Meyers allé 3, 5015 Bergen

Café Norge
Etter at Hotel Norge ble pusset opp har deres restaurant og bar, Café Norge, i første etasje vært veldig populært. Her er det skikkelig gode lunsjretter som består av salater, suppe, sliders, fisk og pasta. Det er noe for alle! Café Norge er også et hyggelig sted for både middag og drinker. De har også en Boble Brunsj på lørdager som er veldig hyggelig.
Hjemmeside
Adresse: Nedre Ole Bullsplass 4, 5012 Bergen

Bergen Brunsj

Bergen Brunsj
Et nytt og veldig populært spisested som har fokus på brunsj. Her består menyen av ulike settmenyer inspirert av kjente byer f.eks Brooklyn Brunch eller Brisbane Brunch. Da får du flere småretter som er kjent fra byen og en liten dessert. Så godt! Det er også mindre retter du kan bestille og kanskje det eneste stedet hvor du finner avokado sandwich i byen.  De serverer også drinker og bobler. Kjempekoselige lokaler og det er veldig travelt under lunsjtider.
Hjemmeside
Adresse: Kaigaten 16 Bergen, Hordaland 5016

Bergen Brunsj

MIDDAG

Nama
En klassiker i Bergen som serverer kanskje byens beste Sushi. Har vært i Bergen siden 2001 og det er en av mine favoritterrestauranter. De er god på service, har fine lokaler og kjempegod mat. De har en japansk robatayaki cuisine, Izakaya og sushi-bar. Maten er basert på at man skal dele og de har kjempegode drinker.
Hjemmeside
Adresse: Lodin Lepps gate 2B, 5003 Bergen

Colonialen Litteraturhuset

Colonialen Litteraturhuset
Jeg anbefaler også Colonialen Litteraturhuset like varmt til middag som lunsj. Brasseriet har veldig god mat basert på gode råvarer, og det er klassiske retter med både fisk, kjøtt og vegetar. Du kan også bestille selskapsmenyer på forhånd. Benytt deg av det gode vinutvalget og de kunnskapsrike kelnerne.
Middag er fra kl 18 onsdag til lørdag.
Hjemmeside
Adresse: Østre Skostredet 5-7, 5017 Bergen

Bien Centro
I mine øyne er dette byens beste pasta og pizza sted. Jeg elsker Spaghetti Vongole og pizzaene er så italienske som du kan få. Pizzaen bakes i en vedfyrt ovn, bygget av Stefano Ferrarra fra Napoli som regnes som en av verdens aller beste ovnmakere. Du kommer ikke til å bli skuffet. Stedet er perfekt hvis du vil ha god mat og avslappende atmosfære. Det er også barnevennlig. Stort pluss for hyggelig betjening. Lokalet ligger i første etasje av KODE 1, en av Bergens museum for kunst, kunsthåndverk, design og musikk. 
Hjemmeside
Adresse: Nordahl Bruns gate 9, 5014 Bergen


Bien Basar
Den gamle Kjøttbasaren i Bergen ble gjort om til Bien Basar i 2019. Samme eiere som Bien Centro, bare her er temaet norsk mat, på en spansk måte, som tapas. Lokalet er stort og de har bevart elementer ved den æreverdige Kjøttbasaren. Maten består av gode råvarer som blir til nydelige komponerte småretter. Min store favoritt er Gulrotpuré med jordskokkchips. 
Hjemmeside
Adresse: Vetrlidsallmenningen 2, 5014 Bergen

Restaurant 1877

1877
En av de beste restaurant opplevelsene jeg har hatt i Bergen er hos 1877. Jeg har kun spist der én gang, men her var alt gjennomført på en nydelig måte. De har også bevart følelsen av den gamle Kjøttbasaren. Det er fokus på lokale råvarer og historisk-kulturelle referanser i bruk av mat, fat, bestikk og karafler. Dette er stedet for deg som er mat- og vininteressert. Vi hadde en 5-retters meny med vinpakke og det var en fantastisk opplevelse. Anbefales på det varmeste.
Hjemmeside
Adresse: Vetrlidsallmenningen 2, 5014 Bergen

Allmuen
På denne koselige bistroen bytter de menyen daglig men har alltid en fiskerett, en kjøttrett og en suppe. De har også fantastisk gode småretter som falaffel med hummus, grillede grønnsaker og tomater med feta og hasselnøtter. De har også veldig gode drinker. Anbefales!
Hjemmeside
Adresse: Valkendorfsgaten 1B, 5012 Bergen

Villani

Villani
Et relativt nytt og veldig populært spisested i Bergen med Italiensk mat. Ligger i koselige Skostredet med fine lokaler og veldig hyggelig terrasse. Jeg vil beskrive stedet som en litt mer koseligere og autentisk variant av Olivia (som jeg forøvrig også elsker). Maten er kjempegod og stemningen er på topp. Her må du bestille i god tid hvis du ønsker et bord. De har noen bord til drop-in men det er som regel kø.
Hjemmeside
Adresse: Skostredet 9A, 5017 Bergen

Cornelius Sjømaterestaurant
En velkjent sjømat restaurant som ligger på en holme utenfor Bjorøy. Her kan du komme til med egen båt eller få inkludert båttur fra Bergen sentrum når du bestiller. Det er en 25 minutters båttur fra sentrum og du kan nyte et glass på veien. De serverer sjømat etter dagens fangst av høy kvalitet. Dette er stedet hvis du vil ha en hel opplevelse.
Hjemmeside
Adresse: Katlavika 14, 5177 Bjørøyhamn

Hoggorm

Hoggorm
Her får du østers, pizza og naturvin. Et kult sted med industrielt interiør. Her er stemningen veldig avslappet og sykt god pizza. De har mange gode viner på glass, både vanlig og naturvin, samt et godt utvalg av øl. Har fått terningkast seks og blir omtalt som byens beste pizza. 
Hjemmeside
Adresse: Nygårdsgaten 29, 5015 Bergen

BARER

Pergola vin og Pizza
Er du ute etter en mer klassisk vinbar kommer du til å elske Pergola. De har over 450 viner å velge mellom og enkel italiensk pizza. Pergola har et utvalg av egenimporterte viner fra Mosel i Tyskland, og fra Veneto, Barolo, Barbaresco og Chianti i Italia. En godt gjemt perle i Skostredet. 
Hjemmeside
Adresse: Nedre Korskirkeallmenningen 9B, 5017 Bergen

Tempo Tempo
En superkoselig bar i Skostredet som også serverer italiensk pizza. Her er det alltid god stemning og de serverer mat frem til midnatt. Perfekt når du er sulten litt utpå kvelden.
Adresse: Domkirkegaten 6A, 5017 Bergen

Hoggorm

Magda
Hvis jeg går ut i Bergen er Magda en av favorittene. Det er en hybrid mellom en bar og et utested. De har kjempegod sangria og drinker, spesielt gode GT’er. Selv om det ikke er så stor plass blir det alltid et dansegulv midt i lokalet.
Hjemmeside
Adresse: Kong Oscars gate 5, 5017 Bergen

Kippers
Nesten helt ytterst på Nordnes finner du Kippers Bar og Kafé. Denne har eksistert siden jeg var liten og gikk på ballett på USF Verftet. Her har du uteservering helt ved vannkanten og det er en populær badeplass like ved. Her er det enkelt og avslappet og alltid masse liv på solfylte dager. De serverer også mat. Sjekk ut om du vil kombinere det med noen konserter på USF Verftet.
Hjemmeside
Adresse: Georgernes Verft 12, 5011 Bergen

Nedre Nygård
En stor og veldig hyggelig bar som er ganske ny i Bergen. Her har de gode drinker og godt utvalg av øl og vin. De serverer flere typer mini tacos som er supergode. Perfekt hvis du vil ha noe lite å spise eller ha noe snacks utover kvelden. Samme eiere som Tempo Tempo og like god stemning. Ligger også vegg i vegg med pizzastedet Hoggorm.
Hjemmeside
Adresse: Nygårdsgaten 31, 5006 Bergen

English translation

GUIDE TO EATING OUT IN BERGEN

Det Lille Kaffekompaniet

Here comes my mini guide to eat out in Bergen. I’ve divided it into four categories; café, lunch, dinner and bar. Disclaimer; unfortunately I haven’t tested out all the places in Bergen so this guide consists of my personal favorites.

CAFÉ

The Little Coffee Company
One of the oldest coffee shops in Bergen, located in a picturesque alleyway right by the Fløybanen. The coffee is of high quality. There are delicious homemade cakes and a good selection of teas. The place is small, but they have benches and tables outside, and you can always sit comfortably in the classic Bergen alleyways to enjoy your coffee.
Website
Address: Nedre Fjellsmauet 2, 5018 Bergen


Kaffemisjonen
One of my favorites for good coffee in Bergen. Slightly larger than Kaffekompaniet but still very cozy. Here you also get the best coffee and they also serve food all day. Perfect for breakfast or lunch. They have homemade hummus, juniper-smoked salmon, freshly cut salmon and much more that they turn into delicious sandwiches. They also make their own pastries such as croissants and buns. One of the few chain-independent, locally owned coffee shops in Bergen.
Website
Address: Øvre Korskirkeallmenning 5, 5017 Bergen

Kaigaten Kaffebar


Blom
Same owners las the Kaffemisjonen with the concept. They are located just across the city, right by the university. Slightly more space outside than the Coffee Mission and located at a very cozy spot.
Website
Address: John Lunds plass 1, 5015 Bergen

Kaigaten Coffee Shop
One of the newest coffee shops in Bergen, right in the center, by Lille Lungegårdsvannet. They serve quality coffee. The interior is nice and they have some good spots in the sun outside. Very good ice coffee with oat milk!
Website
Address: Kaigaten 12, 5016 Bergen

Hallaisen

Hallaisen
A small ice cream bar that also serves coffee and drinks. The homemade ice cream is one of the best I’ve tasted! I recommend the vegan mango and the vegan coconut and lime, especially good for us who don’t tolerate lactose well.
Website
Address: Skostredet 5, 5017 Bergen

Damsgård Hovedgård

Damsgård Hovedgård ( Damsgård Mansion)
This beautiful mansion just outside the center also has a lovely cafè in their garden. Unfortunately, there are some restrictions this year due to Covid-19, but otherwise it is a place I highly recommend. The garden is absolutely lovely with beautiful flowers, furniture and sculptures. It is only open during the summer season from June to September. With the exception of this year, they serve coffee, homemade tea and baked goods.
Website
Address: Alléen 29, 5160 Laksevåg

LUNCH

Colonialen Litteraturhuset ( Colonialen Literature House)
One of the coziest eateries in Bergen with very good food. They have classic dishes such as mussels, fish and meat inspired by Nordic and continental traditions. Colonialen also has a large and rich wine list and knowledgeable sommeliers. They have a very good lunch menu with mussels, eggs benedict and beef tartar. Now they have lunch Monday to Saturday from 11am to 3pm.
Website
Address: Østre Skostredet 5-7, 5017 Bergen


Daily Pot
Here you will find the healthiest and most delicious lunch in town. They have a selection of super good soups; meats, vegetarian and vegan. I love the fresh salads that you can compose yourself. So many good choices, from vegetables, chicken, cheese, hummus and fermented varieties. They also make a (salad?)base with fresh spinach which they blend with a very good mango dressing. Here you also get good coffee, golden milk and matcha.
Website
Address: Vaskerelven 21, 5014 Bergen


Smakverket
Inside the Bergen Art Museum ( KODE 2) you will find a café with generous sandwiches, juicy cakes and freshly brewed coffee. I love the lunch dishes here; – great hearty salads, sandwiches with egg and bacon. Everything is really good. Be a little bit aware that this is a very child friendly place and there can at times be packed with strollers.
Website
Address: Rasmus Meyers allé 3, 5015 Bergen

Bergen Brunsj

Bergen Brunsj
A new and very popular place that focuses on brunch. The menu consists of various set menus inspired by famous cities such as Brooklyn Brunch or Brisbane Brunch. You get a combination of dishes known from the particular city with a small dessert. So good! There are also smaller dishes you can order and this is maybe the only place in Bergen where you can find avocado sandwich. They also serve drinks and bubbles. Awesome place that is very busy at lunchtime.
Website
Address: Kaigaten 16 Bergen, Hordaland 5016

DINNER

Colonialen Litteraturhuset ( Colonialen Literature House)
I also warmly recommend Colonial Litteraturhuset for dinner as lunch. The brasserie has very good food based on ingredients of high quality. There are classic dishes with both fish, meat and vegetarian. You can also order party? Eller set? menus in advance. Be sure to have a taste from their good wine selection and benefit from the knowledgeable waiters.
Dinner is from 6 pm Wednesday to Saturday.
Website
Address: Østre Skostredet 5-7, 5017 Bergen

Colonialen Litteraturhuset

Nama
A classic in Bergen that perhaps serves the best Sushi in town. They have been in in Bergen since 2001 and it is one of my favorite restaurants. The service is great, the interior is nice and they have really good food. They have Japanese Robatayaki cuisine, Izakaya and sushi bar. The food is based on sharing. They also also make very good drinks.
Website
Address: Lodin Lepps gate 2B, 5003 Bergen

Bien Centro
In my eyes, this is the best pasta and pizza place in town. I love Spaghetti Vongole and the pizzas are as Italian as you can get. The pizza is baked in a wood-fired oven built by Stefano Ferrarra from Naples, who is considered one of the world’s best oven makers. You will not be disappointed. The place is perfect if you want good food and relaxed atmosphere. It is also child friendly. Big plus for great service. The place is located on the ground floor of KODE 1, one of Bergen’s art, crafts, design and music museums.
Website
Address: Nordahl Bruns gate 9, 5014 Bergen

Bien Basar
The old Meat Bazaar in Bergen was transformed into Bien Basar in 2019. The same owners as Bien Centro, only here the theme is Norwegian food, in a Spanish way, like tapas. The restaurant is spacious and they have kept some of the Meat Bazaars ́ original grand interior. The food is made with ingredients of highest quality and turned into beautifully composed tapas. My big favorite is the Carrot Puree with chips made from Jerusalem artichoke.
Website
Address: Vetrlidsallmenningen 2 5014 Bergen

1877
One of the best restaurant experiences I have had in Bergen is at 1877. I have only eaten here once, and everything was done in a thoroughly elegant manner. They have also preserved the feel of the old Meat Bazaar. The focus is on local produce with historical-cultural references in the use of food, plates, cutlery and decanters. This is the place for you who are really interested in food and wine. We had a 5 course menu with wine package and it was a wonderful experience. Highly recommended.
Website
Address: Vetrlidsallmenningen 2, 5014 Bergen

Villani

Villani
A relatively new and very popular restaurant in Bergen with Italian food. Located in cozy Skostredet with nice interior and lovely terrace. I would describe the place as a slightly more cozy and authentic variant of Olivia (which, by the way, I also love). The food is very good and the atmosphere is top notch. Here you must book well in advance if you want a table. They do have some tables for drop-in but there are usually queues.
Website
Address: Skostredet 9A, 5017 Bergen

Allmuen
In this cozy bistro, they change the menu daily but always have a fish dish, a meat dish and a soup. They also have fantastic small dishes like falafel with hummus, grilled vegetables and tomatoes with feta and hazelnuts. They also have very good drinks. Highly recommended!
Website
Address: Valkendorfsgaten 1B, 5012 Bergen

Hoggorm

Hoggorm
Here you get oysters, pizza and natural wine ( wild fermented wine). A cool place with an industrial look. Here the atmosphere is very relaxed and the pizza is insane! They have many good wines by the glass, both ordinary and natural wines, as well as a good selection of beers. Has received best recommendation and has been said to have the best pizza in town.
Website
Address: Nygårdsgaten 29, 5015 Bergen

Cornelius Seafood Restaurant
A well-known seafood restaurant located on an island outside Bjorøy. Here you can travel by your own boat or have the boat trip from Bergen city center included when you book. It is a 25 minute boat ride from the city center and you can enjoy a drink on board. They serve high quality seafood fresh of the day. This is the place if you want a complete seafood experience.
Website
Address: Katlavika 14, 5177 Bjørøyhamn

BARS

Pergola Wine and Pizza
If you are looking for a more classic wine bar, you will love Pergola. They have over 450 wines to choose from and simple Italian pizza. Pergola has a selection of self-imported wines from Moselle, Germany and from Veneto, Barolo, Barbaresco and Chianti, Italy. A well hidden gem in Skostredet.
Website
Address: Nedre Korskirkeallmenningen 9B, 5017 Bergen

Tempo Tempo
A super cozy bar in Skostredet which also serves Italian pizza. There is always a good atmosphere and they serve food until midnight. Perfect when you’re a bit hungry late in the evening.
Address: Domkirkegaten 6A, 5017 Bergen

Magda
If I have night out in Bergen, Magda is one of my favorites. It’s a hybrid between a bar and a club. They have great sangria and drinks, especially good GTs. Even if there space is not that big, there is always room for a dance floor.
Website
Address: Kong Oscars gate 5, 5017 Bergen

Kippers
Almost at the very end of Nordnes you will find Kippers Bar and Café. This place has been around since I was a kid and went to ballet at USF Verftet. Here you can have a drink right by the water, and there is even a popular bathing spot close by. There atmosphere is easy and relaxed and the place is always full of life on sunny days. They also serve food. See if you want to combine a visit there with a concert at the USF Verftet.
Website
Address: Georgernes Verft 12, 5011 Bergen

Nedre Nygård
A big and very nice bar that is quite new in Bergen. Here they have good drinks and a good selection of beer and wine. They serve of mini tacos in different variations which are super good. A perfect place if you want a small meal or some snacks during the evening. Same owners as Tempo Tempo and just as good atmosphere. Also located next door to the pizza place Hoggorm.

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *