DRONNINGSTIEN OG BONDHUSVATNET

Med turtips for dummies<3


På fredag kjørte vi til Hardanger med blant annet telt, stormkjøkken og nytt liggeunderlag bak i bilen. Etter initiativ fra noen venner skulle vi gå vakre Dronningstien på lørdag. Jeg må være helt ærlig og si at jeg ikke hadde hørt om Dronningstien før, men nå er jeg ikke akkurat det man kan kalle for en turentusiast. I litt dårlig fysisk form så var jeg forberedt på en tung opplevelse.

Det er noen kjempefine campingplasser i både Kinsarvik og Lofthus, men vi ønsket å slå opp teltet i den frie naturen. Vi endte opp med å telte like ved den øverste parkeringsplassen i starten av Dronningstien i Kinsarvik. Der gikk det en skogsvei som vi fulgte til vi fant en plass velegnet for telt med nydelig utsikt.


For dere som er like grønne på tur som meg; Dronningstien er en tur på rundt 6 timer som går fra Kinsarvik til Lofthus i Hardanger. Den er godt tilrettelagt og har nydelig utsikt. Den blir kategorisert som tøff på ut.no men jeg vil si at den er sånn medium. Det som er tøft er den litt bratte starten som varer i ca 1-1,5 time. Det er derimot på en bred og fin grusvei, så det er kun utfordrende for kondisen. Etter det første utsiktspunktet blir det mer terreng men det er svært gode stier. Jeg hadde på meg lave og lette fjellsko men jeg vil påstå at du kan fint gå den med vanlige joggesko. Det går jevnt og fint oppover de siste 300 høydemeterne til du når 1100 meter. Deretter er det relativt flatt, ganske likt vidden mellom Ulriken og Fløyen. Turen ender med de flotte munketrappene ned mot Lofthus. Det er denne delen av turen jeg synes var tøffest. Halvveis ned kjente jeg det godt i knærne. Det kan være lurt å tenke på før du går turen hvis du er som meg og ikke er så fjellvant.


Det er mange flotte utsiktspunkter og niste-plasser underveis. Vi koste oss veldig på turen. På vei ned går du forbi noen nydelige eplegårder og det er en liten kiosk med leskende eplejuice på vei ned. Eplejuice har aldri smakt så godt! Det finnes en shuttlebuss som du kan ringe når du nærmer deg bunnen som kjører deg til tilbake til parkeringsplassen der du startet. Vi hadde to biler og kjørte bort den ene bilen til Lofthus før vi startet fra Kinsarvik. Vær obs på at det finnes en parkeringsplass veldig nære stien i Lofthus. Vi endte opp med å parkere ved vannet så det var noen ekstra 15 minutter å gå.

Totalt brukte vi kanskje 5,5 timer inkludert mat- og bildepauser.

Etter turen tok vi en deilig, forfriskende dupp i det iskalde vannet ved bryggen. Vi slo opp telt på Lofthus camping etter turen, en av de finere campingplassene jeg har sett. Selv om jeg helt klart foretrekker å telte i naturen var det et veldig hyggelig sted. Veldig enkelt når man er sliten etter en lang tur.På søndag kjørte vi en time til Bondhus, spiste lunsj på koselige Olaløa og gikk inn til Bondhusvatnet. Det er en 40 minutters gåtur på en bred og fin grusvei med lett oppoverbakke. Vi gikk langs den turkisfargede elven med bredvann fra Bondhusbrea. Det var så vakkert der! Når vi kom inn til Bondhusvatnet var det så mye vann at stien rundt var oversvømt i starten. Vi kunne ha vasset et par meter for å komme oss bort men droppet det. Her var det også mange fine turer man kan gå.

Jeg er ikke dreven på telting, jeg hadde en teltnatt i fjor men det er det eneste siden barndommen. Før denne turen investerte jeg i et veldig godt underlag fra Exped, det gjør en stor forskjell for komforten og den kan pakkes sammen til en liten pose og er veldig lett å ha med seg på tur. Jeg har Exped SynMat 7 MW. Anbefales!

Alt i alt en fantastisk hyggelig helg som føltes som en miniferie! <3

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *