7 TIPS TIL SUNT OG LANGT HÅR

Jeg fikk mange spørsmål om hårpleie forrige spørsmålsrunde på Instagram. Hvordan få håret til å vokse fortere, sunnere og se generelt fint ut gikk igjen. Jeg har alltid hatt mye hår og det vokser relativt fort. Selv om gener spiller en stor rolle så er det flere ting man kan gjøre for å forbedre hårveksten og ta bedre vare på det håret man allerede har. Her er 7 ting jeg merker påvirker manken positivt:

1. Spis paranøtter. Jeg tror at vitaminer du får i deg gjennom mat er mye bedre enn kosttilskudd. Paranøtter er proppet med mineraler, vitaminer og sunne én- og flerumettede fettet. Jeg har en glassbeholder med paranøtter stående på kjøkkenet og jeg spiser et par nøtter om dagen. Spesielt sink er bra for å hindre hårtap og selen er veldig bra for hodebunnen. Det sunne fettet gir sunt og blank hår.

2. Stimuler hårbunnen. Jeg var på et event med Mason Pearson for flere år siden og ble introdusert for den eksklusive hårbørsten. Den er dyr men spesielt god for å stimulere hodebunnen når du børster igjennom håret. Når børster igjennom hodebunnen vil man for det første fjerne døde hudceller og annet smuss som tetter hårsekkene. Det vil også frigi naturlige oljer fra hårsekkene som er veldig bra for håret.

3. Begrens bruk av stylingverktøy. Jeg forsøker å unngå å varmebehandle håret daglig. Jo lengre håret er, jo mer utsatt er det for skader. Spesielt fra hårfønere og andre stylingverktøy. Jeg lar det lufttørke så ofte jeg kan for å skåne håret og krøller det kun hvis jeg skal ta bilder eller det er en spesiell anledning. Jeg har sjeldent stylet hår i hverdagen. Når jeg først bruker stylingverktøy passer jeg på å bruke et godt varmebeskyttende produkt. Akkurat nå er Kevin Murphy Heated Defense favoritten.

4. Påfør olje i håret før vask. Når jeg hadde ganske lyse striper i håret begynte tuppene mine å bli veldig slitte. De var tørre og knakk veldig lett. Jeg ble tipset om å påføre olje i hårtuppene før jeg dusjet, rett og slett for å skåne de for sjampoen. Det fungerte så bra! Jeg brukte blant annet Oribe sin Pre Shampoo Intensive Treatment som jeg hadde i 5 minutter før jeg gikk i dusjen. All annen hårolje fungerte, og feks kokosolje, arganolje eller olivenolje er andre alternativer.

5. Spis sunt, variert og nok. Kostholdet har så mye å si for en sunn og fin manke. Jeg merker hvis jeg har hatt dårlig kosthold en periode. Håret er jo rett og slett avfall fra kroppen og det sier seg selv at det avfallet blir sunnere hvis kostholdet er sunnere.

6. Behandle håret pent. Vær forsiktig når du børster håret, start nede og jobb deg oppover. Ikke børst håret for mye når det er vått. Jeg børster det alltid grundig før jeg dusjer og passer på at jeg har hårolje i håret når jeg børster forsiktig igjennom etterpå. Bruk gode strikk som ikke lugger eller drar ut hårstrå. Scrunchie er din beste venn. Bytt til et mykere hodeputetrekk, sateng er snillere enn grov bomull. Silke er det aller beste for det gir lite friksjon og tilfører samtidig litt fukt til håret.

7. Hårkur. Jeg prøver å kure håret én gang i uken. Da er det viktig å påføre denne i håret mellom sjampo og balsam. Sjampoen åpner skjellaget så det kan ta til seg næringen fra kuren, og balsam lukker disse skjellagene. Håret burde heller ikke være dryppende vått. Klem ut det du kan av vann før du har i hårkuren.

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *