ÅRETS 17. MAI

Jeg håper du har hatt en kjempefin 17. mai feiring <3 Vi startet med en liten frokost hjemme hos oss sammen med mamma. Det ble en klassisk 17. mai frokost med eggerøre, røykt ørret, fenalår, bær, hjemmelaget syltetøy og ferskpresset appelsinjuice. Så godt! Det ble en litt senere frokost enn vanlig og det var så hyggelig å sitte lenge ved bordet. Vi satt så lenge at vi fikk sett litt av 17. mai toget med båter som kjørte fra Sotra og inn til byen.

Jeg fikk litt tid til å gjøre klar pavlovaen før vi dro til svigerfamilien min for rømmegrøt og kaker.

En av mine beste venninner har bursdag på selveste 17. mai. På kvelden ble det bursdagsfeiring med vegetartapas og pavlova. Jeg følte jeg ikke hadde gjort annet enn å spise frem til da med vegetartapasen var for god til å gå glipp av. Det samme gjelder pavlovaen. Vi dro hjem i 22-tiden og sloknet på sofaen, og selv om det ble en relativt rolig feiring er jeg utrolig trøtt i dag. Flere som har en litt ekstra blå mandag i dag?

Det var så hyggelig å ta på meg bunaden min for andre gang. Mamma begynte på en Hardangerbunad til meg i fjor. Hun er veldig flink til å sy men har aldri sydd en bunad før. Jeg er så imponert! Da vi innså at hun ikke rakk forkle med hardangersøm til 17. mai i fjor prøvde vi å finne alternativer. Det viser seg at Hardangerbunaden også har et forkle i blomstret bomull og det synes jeg var veldig fint. Det er gøy å ha alternativer når det hvite forkleet med Hardangersøm er klart også. Bringeduken som man vanligvis ser i perlebroderier kan også lages med bånd. Jeg gleder meg til å se bunaden med de klassiske elementene men jeg synes den er utrolig flott som den er. Det må være det fineste plagget jeg eier og det er litt ekstra spesielt siden mamma har laget den.

6 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *