EN FRISKERE PAVLOVA

Bilde fra Pinterest

Pavlova er en av mine favorittkaker og den er perfekt å lage til 17. mai. Jeg lagde den for ikke så lenge siden til en bursdag og da eksperimenterte jeg litt med kremen. For min del kan vaniljekremen bli litt for tung og søt, så jeg prøvde meg på en friskere variant med yoghurt.

Jeg brukte Synnøve sin Greske Yoghurt, den er fast og fin så kremen ikke sklir helt ut. Resultatet ble kjempegodt og friskt! Jeg testet også å lage mini-pavlovas i muffinsformer. Perfekt til årets 17. mai <3

Frisk Pavlova stor
Marengs:
6 eggehviter
3 dl sukker
2 ts maisenna
1 ts eddik

Krem:
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
5 ss Gresk Yoghurt
Vaniljepulver

Bær til topping


Fremgangsmåte marengsbunn
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Når du har ca 1 dl med sukker igjen blander du i maizena før du fortsetter med å tilsette sukkeret. Pisk lenge med mikser til du får en tykk og meget stiv marengs. Kjenn mellom fingrene at det ikke er noen sukkerkorn. Bruk en spatel og bland forsiktig i eddik.

Jeg synes det er fint å bygge kaken i høyden med to marengsbunner. Fordel marengsen i to porsjoner på papiret. Bruk en skje til å fordele marengsen utover til 20-24 cm i diameter runde bunner. Stek kaken midt i ovnen ved 150 °C i 1 time. Slå av varmen og la kaken stå i ovnen og tørke til ovnen er helt kald. Marengskakene skal da virke tørre på overflaten og løsne relativt lett fra bakepapiret.

Jeg lager bunnene én til to dager før, så det er minst mulig stress før 17. mai. Kremen lager jeg kvelden før.

Fremgangsmåte krem
Pisk kremfløten sammen med litt vaniljesukker. Det aller beste er å bruke ekte vanilje og en ts sukker. I en annen bolle blander du sammen gresk yoghurt og vaniljepulver. Ikke ta med vannet som ligger i yoghurtboksen, du vil ha kremen så fast som mulig. Bland forsiktig sammen krem og yoghurt med en spatel. Ha på lokk og oppbevar i kjøleskapet til neste dag.

Kaken blir aller best hvis du pynter den rett før den skal spises. Legg lagvis marengsbunn, krem og bær. Pynt gjerne med litt melis over bærene.

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *