SUNN OG GLUTENFRI HVERDAGSPASTA

Pasta er min livrett som jeg unner meg men jeg liker å lage en sunnere variant i hverdagen. Jeg ikke tåler hvetemel så veldig bra så har jeg vært på jakt etter gode og sunne glutenfrie varianter. Min favoritt til nå er REMA 1000 sin Linsepasta. Den er laget av linser og det gjør den rett og slett supersunn. Selv om den har en liten smak av linser så er det en veldig fin erstatning for vanlig pasta. De glutenfrie variantene synes jeg smaker som regel papp og er ikke særlig sunne. Ertevarianten er også veldig god men jeg synes linsepastaen har best konsistens. Har du ingen problemer med hvetemel eller gluten anbefaler jeg å bruke grov pasta til denne retten.

En annen ting jeg gjør er å proppe sausen full av deilige grønnsaker. Det er så godt og gjør måltidet mye sunnere. Jeg bruker som regel det jeg har i kjøleskapet og denne synes jeg ble så god! Du kan fint sløyfe og erstatte enkelte grønnsaker med det du har tilgjengelig. Det viktigste er at du har en saus som er balansert med cherrytomater og fløte (Oatly iMat), ikke for fet og ikke for syrlig.

Pasta med kylling og spinat
2 personer
Linsepasta halv boks ca
Kyllingfilet (strimlet eller kutt de selv)
Fersk spinat, 2-3 never
Oatly iMat 1/3 boks
Hermetiske cherrytomat 1/2 boks
Squash 1/2
Sopp ca 4
Sjalottløk 2 stk
Parmesan 2 ss

Stek kyllingen i smør og sett den til side, ha salt og pepper over kyllingen etter den har stekt . Kok opp vann og ha i linsepastaen. Det står at koketiden er 6-8 minutter på pakken, jeg synes den blir best når det er maks 6 minutter. Surr finhakket sjalottløk i en panne med smør på medium varme. Tilsett sopp når løken har blitt litt myk. Tilsett squash når soppen har fått stekt litt. Ha i cherrytomatene og la dette få surre litt før du heller i Oatly iMat (du kan også bruke matfløte). Nå burde sausen være litt kremete. Krydre med salt og pepper. Tilsett revet parmesan og la det smelte inn i sausen. Ha i den ferske spinaten og la den falle sammen før du har i kyllingen.

Server gjerne med litt fersk basilikum eller ekstra parmesan.

Jeg brukte rester av det jeg hadde i kjøleskapet så derfor er det litt små mengder. Lag gjerne mer og spis restene til lunsj eller middag dagen etter.

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *