MITT BESTE HUDTIPS

Annonse i samarbeid med Eir

Noen av de viktigste stegene i hudpleierutinen min er rens og eksfoliering. Jeg peeler huden en gang i uken og gjerne etterfulgt av en pleiende ansiktsmaske. Det er den beste måten jeg kan friske opp vinterhuden og gjøre den klar for sommeren.

Hvis du ikke har en fast eksfolieringsrutine på plass så er det bare å sette i gang. Jeg lover at du vil merke en utrolig stor forskjell på huden. Allerede etter første eksfoliering vil du merke en glattere overflate og huden får mer glød. Du vil stimulere cellefornyelsen, bli kvitt døde hudceller og resten av hudpleieproduktene trekkes bedre inn i huden. Huden kan miste glød, få tørre partier, flere urenheter og hudormer hvis man ikke fjerner opphopningen av de døde hudcellene. Det er enda viktigere å peele jo eldre man blir da cellefornyelsen ikke er like hyppig som da vi var ung. Jeg merker at det tar mye lengre tid det tar for huden å reparere seg etter skader eller kviser enn det den gjorde før.

For min hud fungerer det best med en enzymbasert eksfoliering. Huden min er tynn og litt skrape-sensitiv så den blir lett irritert av de eksfolieringene som inneholder fysiske korn. Dette kan også gjelde en hud med kviser og utbrudd, kornene rive hull på kvisene og skape mer betennelse og sensitivitet. Derfor er det viktig å velge riktig produkt til huden din! En enzympeeling inneholder AHA-syrer som vil løse opp de gamle hudcellene og stopper de fra å tette igjen porer. 

Enzyme Peeling fra Eir er min store favoritt, den er så effektiv og god! Den er uten parfyme, 100% vegansk og den passer til alle hudtyper; tørr, sensitiv og fet. En veldig sensitiv hud må være litt ekstra forsiktig og teste produktet på et lite område før bruk. Min erfaring er at kinnene mine tåler mindre enn resten av ansiktet, så her er jeg forsiktig og tar hensyn til hvordan huden min føles. Selv om det nesten kan virke litt selvmotsigende å peele en tørr hud så vil det faktisk gjøre at fuktighetsgivende ingredienser kan trekke dypere ned i huden for å tilføre og binde fukt.

PEELING RUTINE

1. Jeg fjerner sminke og vasker ansiktet med en rens (Cloudberry Cleansing Gel er så god!)
2. Jeg påfører Enzyme Peeling på en helt ren og tørr hud. Passer på å unngå det sarte øyeområdet og munnen.
3. Peelingen får virke i 5 minutter på huden. Det kan krible litt underveis.
4. Jeg skyller av produktet og tar på en god nattkrem eller olje. Rosehip Serum er kjempefin å ta på etter peeling hvis du har en litt tørr hud som meg.

Hvis du ikke er vant til å bruke produkter med fruktsyre kan du bli litt ekstra rød. Dette er ikke farlig og huden vil raskt venne seg til det. For sikkerhetsskyld anbefaler jeg å starte med bare 2 minutter og så ser du hvordan huden din reagerer.

Jeg bruker Enzyme Peeling på halsen, brystet og hendene. Den er så effektiv og god! Halsen tåler det samme som ansiktet men brystet kan være litt mer sensitivt. Huden på hendene er litt grovere og tåler mer så her kan jeg ha det på i opp til 10 minutter. Perfekt å gjøre dagen før man påfører selvbruning for å få et jevnt og fint resultat.

Til slutt vil jeg bare si at det er ekstra fint å kunne støtte et skandinavisk merke om dagen. Eir har veldig effektive produkter som jeg synes har en veldig fornuftig og fin pris. Bruk rabattkoden min EMILIEXEIR20 for 20% rabatt på alt!

Eir leverer i rekordfart på dørmatten eller i postkassen med Helt Hjem <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *