LAMMEGRYTE MED LINSER

Jeg blir alltid så glad når jeg finner lam i butikkene, det er så godt! Denne lammegryten er en enkel og god hverdagsmiddag. Du kan fint bytte ut lammekjøttdeigen med en annen kjøttdeig, karbonade eller vegetar. Lam setter en litt ekstra smak på retten som jeg synes er veldig god.

Ingredienser
1 pakke lammekjøttdeig
1 boks hermetiske cherrytomater
1 boks røde linser i lake
3 små sjalottløk
1/2 squash
Kjøttbuljong
Hvitløk
Spisskumin
Koriander
Pepper
Salt
Smør eller stekeolje

Kutt sjalottløken i små biter og fres den i en stor gryte sammen med smør på medium varme. Tilsett squash i biter når løken er myk og la den steke litt. Ha i de hermetiske cherrytomatene og fyll samme boks med vann som du tilsetter gryten. Bruk en kjøttbuljong av høy kvalitet uten tilsetningstoffer og smak til med spisskumin, koriander og pepper. Stek lammekjøttdeigen i en egen stekepanne sammen med hvitløk og smak den til med salt. Når kjøttdeigen er ferdigstekt har du den i gryten sammen med linsene. Husk å skyll linsene først. La dette godgjøre seg noen minutter før du serverer. Jeg hadde i litt fersk basilikum på slutten.

Gryteretten ble så god og vi brukte faktisk restene til taco dagen etter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *