ENKEL OG BILLIG HVERDAGSMAT

Nå gjelder det som aldri før å være kreativ på middagsfronten og bruke det man har i skapet. Jeg prøver å unngå hyppige besøk på butikken for jeg er ikke akkurat en typisk uke-handler til vanlig.

Pasta er en av mine store favorittretter og her kan man lage uendelig mye godt. For min del er pasta den aller beste formen for comfort food. Her må den engelske betegnelsen brukes for jeg synes hverken trøstemat eller kosemat blir riktig. Comfort food har for min del en nostalgisk eller sentimental verdi. Det er mat som også gir hygge og glede.

En god pastarett lager jeg alltid fra bunnen og bruker det jeg har i skapet. Eller, nesten fra bunnen. Jeg har ikke prøvd meg på hjemmelaget pasta enda men mine favoritter er tørket tagliatelle eller fettuccine. Høyere kvalitet, jo bedre, men jeg er fortsatt veldig glad i de billige variantene du får tak i overalt.

Denne pastaretten er så enkel som du får det, men fremdeles god! Det er fettuccine med ferske cherrytomater, hvitløk, olivenolje, parmesan og basilikum. For meg er det viktig at pastaen er kokt al dente, da har den litt tyggemotstand. Ofte tar jeg et minutt kortere koketid enn det som står på pakken og jeg synes det er viktig å ha nok salt i vannet.

Mens pastaen koker hakker jeg opp hvitløk, deler cherrytomatene i to og rasper parmesan. Når pastaen er ferdig siler jeg av vannet og vender inn først olivenolje, hvitløk og litt salt, deretter cherrytomatene, parmesan og basilikum. Finnes det en enklere middag?

Jeg liker masse hvitløk for smak men også for å styrke immunforsvaret. Noe som er kjempeviktig akkurat nå. Føler jeg meg ikke helt i form finner jeg måter å tilsette rå hvitløk i maten, og det hjelper virkelig. Så godt og veldig sunt.

Now, more than ever, we should try to be creative and make food with what we got. I try to avoid frequent visits to the store, I’m not exactly a typical person who does the groceries once a week. Working on it!

Pasta is one of my all time favorite dishes and there are so many options. For me, pasta is the very best form of comfort food. I always make my pasta dishes from scratch and use what I have in the cupboard. Or, almost from the scratch. I haven’t tried homemade pasta yet but my favorites are dried tagliatelle or fettuccine. Higher the quality, the better, but I’m still very happy with the cheaper pasta you get everywhere.

This pasta dish is as simple as it can be, but still so good! It is fettuccine with fresh cherry tomatoes, garlic, olive oil, parmesan and basil. For me it is important that the pasta is cooked al dente, then it has some chewing resistance. Often I cook the pasta one minute less than it says on the package and I find it important to have enough salt in the water.

While the pasta is cooking, I chop the garlic, divide the cherry tomatoes in half and grate the parmesan. When the pasta is done, I filter the water and first add the olive oil, garlic and some salt, then the cherry tomatoes, parmesan and basil. Is there a more easy and delicious dinner?

I like lots of garlic for taste but also for strengthening the immune system. Something that’s really important right now. If I don’t feel quite in shape I find ways to add raw garlic to the food, and it really helps. So delicious and very healthy.

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *