5 TING SOM ER GODT FOR KROPP OG SINN

Jeg håper alt er bra med deg og dine <3 Mye har skjedd den siste uken og vi går en uviss tid i møte. Det er vanskelig å ikke være bekymret for fremtiden men det eneste vi kan kontrollere akkurat nå er oss selv. Vi har en mulighet til å gjøre det beste ut av situasjonen. Nå er det enda viktigere at vi tar vare på vår egen helse, både fysisk og mentalt.

1. Søvn er det aller viktigste når det kommer til immunforsvar, psykisk og fysisk helse. Jeg vet det kan være vanskelig å sovne inn når man har bekymringer som surrer. Mitt beste tips er å skape et kveldsrituale som gjør kropp og sinn klar for sengen. En kopp beroligende te, en god bok eller serie, et deilig hudpleierituale og prøv å unngå sosiale medier og nyheter den siste timen før sengen. Det viktig å ha faste søvntider, spesielt i disse tider hvor mange har hjemmekontor. Jeg har også lastet ned appen Calm som har mange fine god natt historier eller hjelp til meditering. Har jeg mye som surrer i hodet kan det hjelpe å skrive det ned, da får jeg det på en måte ut.

2. Takknemlighetsdagbok. Dette testet jeg ut for noen uker siden og det var helt fantastisk. Ha en liten notatbok hvor du noterer ned 3 ting du er takknemlig for hver dag. Jeg liker å gjøre det før jeg legger meg men du kan også gjøre når som helst på dagen. Det kan være små, trivielle ting som gir deg glede. F.eks: I dag er jeg takknemlig for at avokadoen var perfekt. I dag takknemlig for at solen tittet frem. Dette vil i løpet av noen få dager innstille hjernen til å lete etter positive ting i hverdagen helt automatisk. Du vil rett og slett programmere deg selv til å sette mer pris på de små gledene i livet. Dette trenger vi nå mer enn noensinne.

3. Hjemmetrening er viktig disse dager. Prioriter det før Netflix og jeg lover deg at du vil føle deg så mye bedre. Ikke bare vil det holde kroppen sunn og frisk, men treningen vil også utløse endorfiner, redusere stress og gi bedre søvn. Det finnes så mange bra treningsvideoer på youtube som er gratis! JoJa på IG har også mange fine treningstips. Jeg har begynt å abonnere på Melissa Wood Health sitt treningsunivers. Hun har fantastiske treningsvideoer med en blanding av styrke og pilates som er perfekt å gjøre hjemme. De er estetisk vakre og hun laster opp nye video hver mandag. Du trenger ingen utsyr for å gjennomføre treningen og det finnes flere meditasjonsøvelser også. Ønsker du noe med litt mer tempo er Sweat appen helt genial. Den koster litt mer men til gjengjeld får du et treningsprogram med tre økter hver uke som endrer seg over tid.

4. Sunn mat er også noe man bør prioritere disse dager. Her gjelder det å holde immunforsvaret og humøret på topp. Nå har du forhåpentligvis litt ekstra tid til å lage god mat fra bunnen av. Jeg synes også at matlaging er en form for meditasjon eller et avbrekk i hverdagen. Spis masse grønnsaker, frukt og bær som booster immunforsvaret. Kutt ned på matvarer som skaper innflammasjon i kroppen, det er for eksempel sukker, hvetemel og alkohol. Jeg elsker å lage smoothies til frokost eller lunsj med frosne bær, mandelmelk, frossen spinat, proteinpulver og chiafrø. Så godt og så sunt.

5. Å holde kontakten med familie og venner er viktig nå som alle sosiale aktiviteter er avlyst. Vi er så heldige som enkelt kan kommunisere med våre kjære gjennom Facetime og meldinger. Det viktig å sjekke inn med de du er glad i. Det skal så lite til og det betyr så mye. Det er lett å føle seg ensom i disse dager <3

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *