TOP 5 FOUNDATIONS

Jeg er veldig glad i en naturlig men plettfri, glødende hud. Dette oppnår jeg med en god foundation. Helst en som ikke dekker for mye men nok til å jevne ut hudtonen. Jeg har en relativt tørr hud og mye ansiktsdun, så jeg foretrekker en fuktighetsgivende foundation. Så kan jeg heller matte ned t-sonen med et transparent løspudder. De kan derfor ikke være helt optimal for en fetere hudtype.

Her er mine topp 5 foundations for øyeblikket:

 1. Light Wonder – Charlotte Tilbury. Dette er min store hverdagsfavoritt. Den har en lett til medium dekk som ser helt fantastisk ut på huden. Legger jeg et tynt lag vil du ikke kunne se at jeg har sminke på huden. Den kan bygges litt opp så den har en medium dekk. Foundationen er perfekt pigmentert så det ser ut som hud og reflekterer lyset som gir masse glød. Jeg bruker fargen 6 som er ganske oliven og kombinerer den med 8 på sommeren. Jeg har enda ikke funnet en farge som passer perfekt når jeg er vinterblek.

 2. CC-cream – IT Cosmetics. Dette er min nyeste favoritt. Den gir masse fukt og dekker veldig godt for å være en CC krem. Jeg vil si medium til full dekk! Den er også ekstremt fuktighetsgivende og kan oppleves litt tykk. Jeg elsker den for den gir en fantastisk fin glød og jevn hud. Denne må jeg matte ned mellom brynene og på siden av nesen. Jeg bruker Light og Medium, kan sikkert egentlig bruke Fair Light når jeg er på mitt blekeste.

 3. Touche Eclat Foundation – YSL. Denne har jeg vel hatt i sminkesortimentet mitt siden den ble lansert for snart 4 år siden. Den dekker godt og har en mattere overflate enn mange av de andre favorittene. Jeg bruker denne når huden skal være helt perfekt men samtidig ha litt glød. Den har også en veldig god varighet, den kan sitte på plass hele dagen uansett hvor varmt det er og hvor svett jeg blir. Stort pluss for det store utvalget av farger, jeg bruker alt fra BD20 til B50.

 4. Synchro Skin Self-Refreshing – Shiseido. Den nyeste foundationen fra Shiseido og den er så god! Den har en litt mattere finish enn de andre men den holder seg perfekt gjennom hele dagen, selv på min tørre hud. Den har en self-refreshing egenskap som gjør at den ikke legger seg i fine linjer. En perfekt foundation hvis du er ute etter et plettfritt resultat.

 5. Luminous Silk – Giorgio Armani. En “gammel” slager som aldri skuffer. Dette er den mest fotovennlige foundationen jeg noensinne har testet, som er perfekt for store dager som bryllup. Det er en grunn til at nesten alle makeupartister har denne i kittet sitt. Denne kan bli litt for tørr for meg på vinteren men helt perfekt resten av året. Den kan påføres veldig lett for et naturlig resultat og bygges opp til å dekke veldig godt. Favorittenfargen min er nr 6 som er litt mer mot oliven.

I am very fond of a natural but perfect, glowing skin. I can achieve this with a good foundation. Preferably one that does not cover too much but enough to even out my skin tone. I have a relatively dry skin and a lot of peach fuzz, so I prefer a moisturizing foundation. I can matte down the t-zone with a transparent loose powder if that is necessary. Therefore, my favorites may not be optimal for an oilier skin type.

Here are my top 5 foundations at the moment:

 1. Light Wonder – Charlotte Tilbury. This is my ultimate everyday favorite. It has a light to medium coverage that looks absolutely amazing on the skin. If I apply a thin layer you will not be able to see that I have makeup on my skin. It can be built up a little so it has a medium coverage. The foundation is perfectly pigmented so it looks like skin and reflects the light giving an amazing dewy look. I use the color 6 which is quite olive and combine it with 8 in the summer. I have not yet found a color that fits perfectly when I am winter pale.

 2. CC cream – IT Cosmetics. This is my newest favorite. It provides plenty of moisture and covers very well being a CC cream. I’d say medium to full coverage! It is also extremely moisturizing and it can feel a little thick. I love it because it gives a beautiful glow and evens out my skin. This one I have to matte down between my brows and the side of the nose. I use Light and Medium, and I can probably really use Fair Light when I’m at my palest.

 3. Touche Eclat Foundation – YSL. I have had this in my makeup collection since it was launched almost 4 years ago. It covers so well and has a satin finish, more matte than my other favorites. I use this when the skin has to be absolutely perfect but at the same time be glowing. It also has a very long lasting on my skin, it can sit in place all day no matter how hot it is and how sweaty I get. Big plus for the wide range of colors, I use everything from BD20 to B50, the golden and neutral colours.

 4. Synchro Skin Self-Refreshing – Shiseido. The latest foundation from Shiseido and it’s so good! It has a slightly matte/satin finish and it stays perfect throughout the day, even on my dry skin. It has a self-refreshing feature that makes it not settle in my fine lines. A perfect foundation if you are looking for a really polished result.

 5. Luminous Silk – Giorgio Armani. An “old” favourite which never disappoints. This is the most photo-friendly foundation I have ever tested, which is perfect for big days as a wedding. Almost every makeup artists have this in their kit. This foundation can get a little too dry for me in the winter but is perfect the rest of the year. It can be applied very easily for a natural result and builds up to cover very well. I will say the finish is glowing/satin. My favorite color is # 6 which is a bit golden olive. It can actually be too olive sometimes for my skin tone and I mix it with a more neutral/cool foundation.

11 comments

  • Hei Ingri! Jeg har faktisk ikke funnet en skikkelig favoritt når jeg er aller lysest. Jeg tar alltid litt selvbruning 1-2 ganger i mnd, så det gjør at jeg aldri er 100% blek. Chanel sin CC-krem i 20 har fungert fint når jeg er aller blekest. Tidligere har jeg også brukt YSL Touche Eclat sin foundation i BD20 eller B20. Klem

 • Åå, liker innlegg som det her! Gjerne lag sånne med flere type produkter. Har relativt lik hudtype som deg, og har aldri funnet et produkt du har snakket om som ikke har falt i smak.

  Jeg har sett at du tidligere har snakket om foundation fra Dior Backstage og Sensai sine Sheer og Satin Foundations. Hvordan er de i forhold til disse du snakker om her? Har prøvd It Cosmetics sin Cc-Cream, men opplever at jeg får mer akne av den. Tenker derfor på et alternativ, og har sett du har snakket om disse flere ganger.

  Ønsker deg en fin dag, og vil bare si takk for bloggen din <3

  • Hei Elea <3 Tusen takk for så fine ord. Det var så hyggelig! <3 Dior Backstage er tørrere enn de jeg har nevnt over. Jeg synes den er perfekt når jeg skal noe spesielt og sminken skal holde lenge. Til hverdags blir den litt for tørr for meg. Sensai sine foundations er veldig gode, sheer er lettere og satin dekker mer og er tørrere. Kanskje noen av disse kan være noe for deg? Ellers ville jeg også tatt en titt på Shiseido sin som jeg har nevnt over. Klem

 • hi! would you mind doing a skincare blog or video?
  you always have such glowing and beautiful skin even before makeup!
  love your blog.

  love, Luna

 • Hei ❤
  Kan du si noe om hvilke fargenyanser du bruker i foundation du anbefaler fra Shiseido – Synchro Skin Self-Refreshing?
  Slik at man har et utgangspunkt å gå ut fra.

  Så du brukte YSL – Encre de Peau All Hours Foundation BD50 i en sminkevideo, hvordan synes du den er ifht ovennevnte her?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *