SUNN VANILJESHAKE + PROTEINPULVER TIPS

God mandag! Jeg håper dere har hatt en herlig helg. Jeg var helt slått ut med sykdom forrige uke men nå er jeg endelig tilbake i form. Helgen ble brukt til å slappe av og på søndag fikk jeg tatt sesongens første skitur. Så deilig å komme seg ut i frisk luft og dagslys etter alt mange dager inne.

Når jeg endelig kunne spise litt mat igjen fikk jeg lyst på noe som var litt friskt, nøytralt, næringsrikt og snilt overfor magen. Jeg lagde en shake i blenderen som var midt i blinken, en frisk og sunn versjon av vaniljeshake.

VANILJESHAKE
2 porsjoner

1 frossen banan
2 ss proteinpulver uten smak (jeg brukte erteprotein)
2 ts chiafrø
1 ss Machapulver
4 dl mandelmelk (evt annen melk)
1/2 ts vaniljepulver

Jeg hadde alle ingrediensene og halvparten av melken i en blender. Når det var blandet godt sammen og var nesten litt tykk i konsistensen så hadde jeg resten av melken i. På den måten føler jeg alt er blandet sammen litt bedre.

Resultatet ble en veldig frisk shake med smak av deilig vanilje. Magen min tålte det veldig godt også. Jeg bruker denne basen hvis jeg vil lage en sjokoladeshake. Da tilsetter jeg bare litt rå sjokoladepulver og kanskje en daddel for ekstra sødme.

PROTEINPULVER

Jeg liker å ha proteinpulver i kjøkkenskapet for å tilsette i smoothies og shaker. Da kan jeg gjøre det om til et måltid eller mellommåltid som metter litt mer. Det har tatt meg lang tid for å finne ut hva som fungerer til min sensitive mage. Jeg har ikke laktoseintolleranse eller melkeallergi men jeg reagerer veldig sterkt på alt som har med melk å gjøre, spesielt myseprotein (whey). Jeg har lenge brukt risprotein men det har en ganske spesiell smak og litt grovere tekstur som ikke alle liker. Da kjøpte jeg Sunwarrior sin Classic med vaniljesmak. Den fungerte veldig godt i smotthies og shaker, til og med hjemmelagde barer, og magen min tålte det.

Nå i det siste har jeg testet ut erteprotein og det tror jeg er favoritten. Den er helt smakløs og teksturen er luftigere enn risprotein. Jeg merker ikke at jeg har tilsatt protein i smoothien engang. Jeg har Pulsin Pea Protein og den kjøpte jeg på Sunkost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *