JULEKOS: EPLEGLØGG

I går hadde jeg juleverksted hjemme hos meg. Vi spiste julebrød, drakk gløgg, laget pepperkaker og hadde pakkelek. Det var så koselig og julestemningen kom for fullt. Jeg testet ut en oppskrift på eplegløgg og det ble en suksess. Litt friskere enn vanlig gløgg men like mye julesmak. Jo bedre eplemost du velger jo bedre smak blir det på gløggen. Jeg laget dobbelt så stor porsjon i forhold til hvor mange vi ble. Det er godt når det er litt ekstra og det som er til overs kan puttes på flaske og nytes en annen kveld.

Eplegløgg
10 porsjoner

2 l eplemost
2 kanelstenger
6 stjerneanis
10 hele nellikspiker
Saft av 1 sitron
2 ss revet fersk ingefær

Jeg har alt i en stor kjele og tar den på medium varme. Jeg skrur ned varmen rett før gløggen koker. Det blir aller best smak når denne får stå litt, minimum 30 min. Gløggen kan stå og trekke mens alt annet gjøres klart og varmes igjen rett før gjestene kommer

Serves med en sitronskive i store glass.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *