SMINKETIPS TIL BLITSBILDER

Når alle har pyntet seg til fest er det koselig å ta noen fine bilder. På denne tiden av året blir det ofte blitsbilder og jeg synes blitsbilder er kjempefine, det er en annen stemning enn dagslysbilder. De er glamorøse og føles mer intime. Uansett om bildene brukes til fine minner eller publiseres på sosiale medier så ønsker man jo å se bra ut. Noen ganger kan man få et sjokk etter å se på bildet fordi sminken ser helt merkelig ut.

Grunnen til det er at enkelte produkter gir noe som kalles for Flash Back. Da blir sminken hvit, skjoldete eller grå. Enkelte produkter inneholder ingredienser som reflekterer lys og skaper et hvitt skjær. Dette er jo ikke noe man tenker over til vanlig men det kan jo være greit å vite om.

1. SPF
Solfaktor er en typisk ingrediens som skaper flash back og gjør at man ser ut som et spøkelse. Kjedelig når man faktisk har tatt selvbruning før julebordet. Så om du har mulighet så velger du hudpleie og foundation uten spf.

2. Settingpudder
Et annet produkt som kan skape problemer er settingpudder. Det kan være nødvendig for å unngå å se for blank ut på bildene men de inneholder ofte ingredienser gir et hvitt skjær. Se opp for ingredienser som silica, titanium dioxide eller zinc oxide. Det er ikke noe galt å ha disse ingrediensene i settingpudder til vanlig bruk men kombinert med blits kan det bli kjipt.

Laura Mercier sitt transparente settingpudder er kjent for å være veldig bra for blitsbilder og skaper ingen flash back.

3. Skimmer og glitter
Dette er noe som hører til festsminken. Det kan skape litt ekstra lysrefleksjoner men som regel går det greit. Plasser det strategisk på kinnbein og andre høypunkter i ansiktet så er du sikret.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *