KAFFEKUTT

Jeg har de siste månedene kuttet drastisk ned på kaffe og jeg har fått en del spørsmål om hvorfor. Jeg drakk rundt 3 kopper med filterkaffe hver dag og en cappuccino en gang i blant. Jeg kjente at det gjorde meg nervøs i kroppen og føltes bare ikke bra enkelte dager. Det er ingen tvil om at kaffe har sine positive sider men ikke for alle. Jeg har alltid vært litt sensitiv mot både kaffe og nikotin. Da jeg testet ut både røyk og snus fant jeg fort ut at det virkelig ikke var noe for meg. Kaffen derimot har jeg drukket selv om jeg blir litt skjelven av det. Jeg synes det er så godt!

Jeg liker derimot ikke følelsen av å være avhengig av noe. Når jeg kuttet ut kumelk så tenkte jeg det var en fin mulighet til å kutte ut kaffe, jeg liker ikke kaffen svart og synes ikke det var så godt med mandelmelk. Det har gått veldig fint, fikk hodepine den andre dagen uten kaffe men det gikk over dag tre. Jeg kommer nok ikke til å kutte ut kaffe for godt men det føles godt å ikke drikke kaffe hver dag. Jeg hadde også problemer med søvnen de dagene jeg drakk kaffe for sent og jeg føler generelt at jeg sover bedre nå som jeg har kuttet ned på inntaket.

Selv om jeg har kuttet drastisk ned på kaffeinntaket så har jeg begynt å ta en kaffe før morgentreningen. Det er for å få energi når jeg trener på tom mage og jeg blir ikke like skjelven når jeg får brukt energien til noe fysisk aktivitet. Noen ganger lager jeg meg bulletproof kaffe med kokosolje eller Ghee og MCT-olje. Ved å tilføre dette sunne fettet så vil energien i kaffen tatt opp mer jevnt og du får ikke de samme svingningene.

Det jeg savner aller mest med kaffe er kosen som er knyttet til det, når man møter en venninne eller tar en kopp kaffe når man jobber. Jeg har erstattet denne kosen med te og det har fungert veldig bra. Jeg føler meg ikke like dehydrert som jeg blir av kaffe, kroppen føles bedre og hodet føles klarere. Når det kommer til te er Pukka og YogiTea er favorittene. Jeg har også oppdaget Golden Milk og det er den perfekte erstatningen for en cappuccino eller latte. Jeg kjøper en ferdig krydderblanding fra Pukka som heter Tumeric Latte og blander det ut med mandelmelk. Så godt og sunt.

10 comments

    • Tusen takk for tipset, Iselin 🙂 Jeg er en smule skeptisk til rapsoljen som de tilsetter Oatly iKaffe… Jeg har ikke funnet noen norske forskningsartikler som støtter dette, så ikke ta det jeg skriver for god fisk 🙂

      • De tilsetter rapsoljen for at de tilsatte mineralene skal bli tatt opp av kroppen. Det finnes også en oatly uten tilsatt rapsolje, men ikke alle butikker har den. Men akkurat den forskjellen har ikke så stor betydning, det er heller bedre å holde seg unna fett fra kokos (f.eks kokosolje).

    • Tusen takk for tips! Jeg har vært litt skeptisk til tilsetningen av rapsolje men skal absolutt gi den et forsøk. Klem

  • Hvis du vil lære å like svart kaffe og ikke tilsette melk vil jeg anbefale å prøve noen av Bergens få utvalg av spesiakaffe, dersom du ikke har forsøkt det. Det er stor forskjell. Spesielt kaffe fra Kenya og Etiopia skiller seg ut med en lett, floral, fruktig smak. Anbefaler Bergen kaffebrenneri, Kaffemisjonen, dromedar eller lille kaffekompaniet.
    Skal nevnes at til og med hver av disse kaffene kan variere daglig. Noen kaffe fra mellom Amerika kan også være god, men styr unna Sør Amerika 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *