BANANPANNEKAKER

Pannekaker har vært livretten min helt siden jeg var liten. Jeg husker at mamma pleide bestikke meg med fleskepannekaker for å få meg opp Fløyen hver søndag. Det funket!

Når jeg begynte å prøve meg på kjøkkenet så var pannekaker noe av det første jeg ville mestre. Da var det tynne, søte Crêpes som var favoritten. Etter at jeg har blitt eldre og mer interessert i ernæring har jeg eksperimentert med pannekakerøren, jeg tåler hverken hvetemel eller melk. Gleden var stor da jeg oppdaget bananpannekaker med havregryn. Nå synes jeg faktisk de smaker bedre enn vanlige pannekaker.

Jeg varierer ofte på røren men basen består som regel av 3 egg og 1 banan.

Bananpannekaker
2 porsjoner

3 egg
1 moden banan
2 ss havregryn (store eller steel cut)
1 ss chiafrø
2 ss kokosmel (kan erstattes med annen mel eller øke mengden havregryn)
1/2 ts fiberhusk
ca 1 dl melk (jeg foretrekker mandelmelk eller laktosefri melk pga smak)
Kanel
Vanilje
1 klype salt

Jeg starter med å mose bananen med en gaffel i en bolle. Tilsetter egg og pisker dette sammen. Så tilsetter jeg alt det tørre og blander godt. Så sper jeg på med melk til jeg har ønsket konsistens. Du kan også bare ta alt i en blender og kjøre den til røren er glatt.

Jeg lar røren stå i minst 10 min før jeg begynner å steke. Til steking bruker jeg kokosolje eller smør.

Jeg liker å servere med honning eller lønnesirup og litt bær på toppen, syltetøy eller varme frosne bær (hjemmelaget syltetøy). De er supergode og proppfulle av sunne næringstoffer.

Du kan også se hvordan jeg lager bananpannekakene mine her på IGTV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *