5 TIPS FOR Å LETTE PÅ MØRKETIDEN

Jeg vil ikke gå så langt og si at jeg lider av høstdepresjon men jeg synes de mørke månedene er tunge. Selv om det er mye koselig med både høsten og vinteren så blir kan jeg bli mer nedstemt og energiløs. Jeg har lært meg å være litt mer proaktiv og gjør mer av dette:

 • Trening. Regelmessige treningsrutiner er kanskje det som gjør den største forskjellen for min del. Det er bevist at trening øker utskillelsen av endorfiner og øker følelsen av lykke og oppstemthet. Det kan jeg skrive under på. For min del fungerer det best med trening som virkelig for opp pulsen som intervalltrening.
 • Planlegg noe å se frem til. Bestill en tur til neste sommer, en spa-helg, middag på favorittrestauranten. Stort eller lite, det hjelper alltid å ha noe å se frem til. Man kan se på det som lyset i enden av tunnelen.
 • Dagslys. Dette kan bli en utfordring med tanke på de korte dagene og de fleste av oss er inne på jobb eller skole. Hvis du kan ta deg en luftepause ute i dagslyset så vil det hjelpe litt, og selvfølgelig utnytte helgen og andre fridager til å komme seg ut i frisk luft. Aller helst i noen grønne omgivelser, så godt for kropp og sinn!
 • Øke inntaket av vitamin D. Forskerne er uenige om effekten av vitamintilskudd, men en sikker vinner er å øke fet fisk og tran i kostholdet. Det vil kunne hjelpe med nedstemtheten og energimangelen. Jeg prøver å huske tran hver morgen.
 • Unngå for mye alkohol og sukker. Denne er vanskelig med tanke på julebordsesongen vi går inn i. Det tok meg mange år for å forstå at for mye alkohol påvirker humøret mitt negativt, spesielt når det er litt tungt fra før. Jeg elsker festlige anledninger og et er jo på en måte det som er litt hyggelig med årstiden også. Nøkkelen er å være med men begrense inntaket. Det samme med sukker.

Har dere noen gode tips til hvordan man kan lette på sinnet under vinteren?

Hvis du har sterke tegn på høstdepresjon, som ekstrem trøtthet, nedstemthet, søvnproblemer og nedstemthet, håper jeg du tar steget og søker hjelp hos en psykolog <3

2 comments

 • Blitt veldig fan av bloggen din 🙂
  Nå føler jeg at jeg maser sånn, men har fått helt oppheng på “E” smykket ditt som du bruker stort sett hver dag. Har så lyst til å ønske meg det til jul.
  Er det mulig å få vite hvor det er fra? 🙂

  • Hei Madelen! Så hyggelig å høre <3 Beklager for at jeg ikke har svart deg tidligere. Det er fra et dansk merke som heter Enamel, jeg kjøpte det på Illum i Bergen. Klem <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *