HJEMMELAGET AVOKADO TOAST

Hjemmelaget avokadotoast

Avokadotoast ble bloggemat nr 1 takket være Instagram men retten er så mye mer enn bare bildevennlig. Jeg elsker avokadotoast og lager det når jeg har lyst på sunn kosemat. Jeg er nok over gjennomsnittet glad i avokado og kunne hatt guacomole til hvert eneste måltid. Avokado er jo ikke bare godt men også proppfull av næringstoffer.

Superfrukten er rik på kalium og B-, E-, K-, A- og C-vitaminer. Den inneholder også masse fiber som gir en god metthetsfølelse. Avokado har mye sunt fett som hjelper på hukommelsen, hjernefunksjonen, og huden. Det sunne fettet er også  gunstig i forebyggelsen av dårlig kolesterol og hjerte- og karsykdommer. Avokado er med andre ord en favoritt i kjøleskapet.

Hjemmelaget avokadotoast

Jeg elsker å lage en rask avokadotoast når jeg er ekstra sulten og lyst på noe skikkelig godt. Det kan til og med fungere som en middag. Jeg spiser ikke mye brød i hverdagen på grunn av magen min, men jeg har alltid noen skiver i frysen. Når jeg først skal spise brød så vil jeg ha det i god kvalitet og helst grovt surdeig, det er favoritten og magen min tåler det bedre. Jeg kjøper brød fra Godt Brød eller Bakstehuset på Ask og skjærer det opp før jeg fryser det ned. Da har jeg tilgang på sunt og digg brød når jeg ønsker, jeg slipper å la det bli dårlig.

Jeg moser avokado i en bolle sammen med lime, Tabasco og salt. Jeg bruker bare en gaffel og vips har jeg en enkel guacomole. Jeg rister brødet og smører på guacomole. Så topper jeg det med det som er i kjøleskapet, gjerne litt soltørket tomat, cherrytomat og basilikum. Er jeg veldig sulten har jeg et stekt eller kokt egg på toppen.

Så godt og så sunt.

english

Avocado toast became bloggerfood #1 thanks to Instagram, but the dish is so much more than just a beautiful photo prop. I love avocado toast and make it when I feel like healthy, comfort food. I’m such an avocado fan and I could have guacomole for every meal. Avocado is not only good but also packed with nutrients.

The super fruit is rich in potassium and B, E, K, A and C vitamins. It also contains lots of fiber which keeps you full for longer. Avocado has a lot of healthy fats that help with memory, brain function, and skin. The healthy fat is also beneficial in the prevention of bad cholesterol and cardiovascular disease. In other words, avocado should be your favorite food.

I love making a quick avocado toast when I’m really hungry and craving something good. It can even be served as a dinner. I don’t eat a lot of bread because of my stomach, but I always have some slices in the freezer. If I’m going to eat bread I want good quality and preferably whole grain sourdough, it is my favorite and my stomach likes it it better. I buy bread from Godt Brød or Bakstehuset på Ask and cut it up before I freeze it. Then I have access to healthy and delicious bread whenever I want and I don’t waste the bread by letting it go bad.

I mash the avocado in a bowl with lime, tabasco and salt. I only use a fork and in no time I have an easy guacomole. I toast the bread and smear on the guacomole. Then I top it with what’s in the fridge, preferably a little sun-dried tomato, cherry tomato and basil. If I am very hungry I have a fried or boiled egg on top.

So good and so healthy.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *