HØSTFROKOST

Processed with VSCO with s2 preset

Jeg kjenner at det er så godt med noe litt varmt på morgenen nå som høsten har meldt sin ankomst. Da jeg var liten spiste jeg nesten alltid grøt med maltekstrakt, enkelte dager var det kefir med knuste knekkebrød og malt. Grøt er litt nostalgisk for meg som det sikkert er for veldig mange andre av dere. Det gir en god metthetsfølelse, er supersunt og billig. Selv om jeg fremdeles elsker den enkle grøten laget på vann med maltekstrakt over, er det jo også veldig digg å gjøre litt ekstra ut av den når jeg har tid.

Processed with VSCO with s2 preset

Jeg bruker store havregryn (de er sunnere og metter bedre) og tilsetter for det meste vann og en liten splæsj laktosefrimelk. Jeg måler opp like under 1 dl havregryn og 2,5 dl vann. Tilsetter alltid salt etter grøten er ferdig.

Jeg skjærer opp eple, banan og mandler for å tilsette litt knas og sødme. Eller så tar jeg den helt ut med det jeg har i kjøleskapet som på bildet. Her har jeg blåbær, banan, kiwibær, mandelsmør, paranøtter og kanel. Er jeg ekstra søtsugen tar jeg økologisk honning eller lønnesirup. En fryd for øyet, smaksløkene og magen.

PS. Nå har det kommet en egen matkategori her på bloggen så da blir det oppskrifter og diverse en gang i uken. Håper dere liker det!

Processed with VSCO with s2 preset

english2

With this colder weather I feel like something warm in the morning. When I was a kid I ate porridge almost every morning with malt extract, some days it was kefir with crushed crispbread and ground. In that way porridge is a bit nostalgic for me as it may be for many of you. It gives a good feeling of satiety, is super healthy and cheap. Although I still love the simple porridge made with water and the sweet sirupy malt extract, it is also very nice to make a little extra out of it when I have time.

I use large oatmeal (they are healthier and makes you fuller) and add mostly water and a small splash of lactose free milk. I measure just under 1 dl of oatmeal and 2.5 dl of water. Always add salt after the porridge is done.

I cut up apple, banana and almonds to add some crunch and sweetness. Or I make it even more fancy and use what I have in the fridge, as in the picture. Here I have blueberries, banana, kiwi berries, almond butter, Brazil nuts and cinnamon. If I have a sweet tooth I add organic honey or maple syrup. A delight to the eye, tastes amazing and good for my tummy.
PS. Now there is a separate food category here on the blog so there will be recipes and miscellaneous once a week. Hope you like it!


6 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *