MÅL FOR SEPTEMBER: BLI EN MORGENPERSON

Utover høsten og vinteren skal jeg sette et nytt mål for hver måned som dere skal få ta en liten del av. Målene kan være store eller små og denne måneden så skal jeg gjøre mitt beste forsøk på å bli en morgenperson. Innerst inne er jeg et B-menneske og jeg veldig glad i å sove, minimum 8 timer. Selv om jeg tror at vi er ulike typer når det kommer til søvn så tror jeg det kan forandres med gode rutiner.

Jeg leste litt om 5 am club av Robin Sharma tidligere i år og jeg synes det virket spennende men også ganske uoverkommelig. Å stå opp kl 5 virker litt ekstremt. Det er mange lignende teorier om hvordan en tidlig start på dagen er positivt på flere områder. Hovedargumentene er at man får et forsprang på dagen som igjen skaper positive ringvirkninger. At man blir på sett og vis en mer suksessfull utgave av seg selv. Jeg har blitt såpass nysgjerrig at jeg vil teste det ut. Konseptet er at disse rolige morgentimene skal være tid til selvpleie i form av trening, dagbokskriving og selvstudier. Jeg kommer nok til å fokusere på trening, sunn frokost og en form for planlegging.

Noen konkrete tips jeg skal følge:

– Legge meg tidlig, helst i seng til kl 22. Det er studier som tilsier at den dypeste søvnen er mellom 22:00 og 02:00. Alt er relativt men jeg er spent på å se om det er en forskjell. Vi legger oss vanligvis rundt kl 23 i hverdagen.

– Trene på morgenen. Tidligere har jeg alltid foretrukket å trene på ettermiddag/kveld. Selv om jeg blir sliten av trening så har jeg funnet ut at kroppen våkner og jeg har vanskeligere for å falle i søvn hvis jeg trener for sent.

– Ikke jobbe på kvelden, ikke sjekke mail eller være for mye på Instagram. Selv da jeg studerte foretrakk jeg å jobbe på kvelden. Dette kommer til å kreve mer planlegging og struktur for jeg er vant til å tilpasse jobb etter deadlines og andre ting som dukker opp.  Jeg er allerede på overtid mens jeg skriver det

– Stå opp tidlig, selv om jeg legger meg sent. Denne er vanskelig for meg men jeg skal gjøre mitt beste. Utfordringen er helger og sosiale settinger.

– Motstå trangen til å ta en lur i løpet av dagen. Jeg elsker å ta en ettermiddagslur hvis jeg er trøtt og sliten…

Jeg setter målet mitt til å stå opp kl 05:30 hver morgen i minst 14 dager i strekk, helst hele måneden ut. Om jeg kommer til å klare det er usikkert men jeg skal gi mitt beste. Jeg skal se om jeg kan lage en liten vlog ut av prosessen eller om det blir oppsummert i et innlegg på slutten av måneden.

Alt dette krever litt ekstra disiplin siden jeg jobber for meg selv og kan stort sett legge opp dagen min som jeg vil. Enkelte dager er det bare så fristende å sove noen ekstra timer på morgenen.

Nå er jeg veldig nysgjerrig på å høre om deres rutiner og om dere har noen gode tips dere vil dele?

6 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *