MIN 17. MAI

Annonse sponsetHardangerbunad Emilie Tømmerberg

Jeg håper dere hadde en fantastisk feiring på 17. mai! Jeg flydde hjem fra Barcelona torsdag kveld med en liten forkjølelse. Den ble verre på vei hjem og den ble ikke bedre av noen få timers søvn til 17.. Det ble uansett en kjempefin, rolig, feiring for min del. Vi hadde frokost hjemme hos oss og var med familie resten av dagen. En venninne av meg ble 30 år den dagen og det var veldig kjipt å gå glipp av feiringen.

Hardangerbunad

Bunad flette

Det var så stas å gå med bunaden min for aller første gang. Mamma begynte på den i mars og den ble akkurat nok ferdig til å brukes. Hun har vært så flink! Jeg har lenge ønsket meg bunad og i år bestemte vi oss for å hoppe i det. Mamma er veldig flink å sy men har aldri sydd bunad før så det var veldig mye nytt å lære. Vi kjøpte en slags pakke hos Husfliden, der velger man ut alt av stoff til vest, skjørt, forkle, skjorte og bringeduk til Hardangerbunaden og får med en oppskrift.

Mamma rakk ikke å bli ferdig med skjorten, forkleet og bringeduken så her gikk vi for noen alternativer som finnes hos Hardangerbunaden. Forkleet med blomstermønster heter kulørt forkle og ble mye brukt på 1800-tallet, det er ikke så vanlig å se til Hardangerbunaden nå. Vi valgte linstoff til både skjorte og forkleet med Hardangersøm som blir ferdig til neste bruk.

Hardangerbunad

Bringeduken til Hardangerbunaden er også som regel brodert, med og uten perler. Vi fant eksempler på gamle bringeduker hvor de sydde sammen flere bånd og det ble en perfekt løsning som gikk mye raskere. Båndene fant vi på Husfliden. Beltet skal også bli brodert til slutt men Husfliden hadde også en annen løsning med elastisk fløyelsbånd. Skjorten fikk jeg låne fra svigersøsteren min og den hører egentlig til Bergensbunaden.

Bunaden min ser ikke ut som en typisk Hardangerbunad men jeg synes den ble så fin! Det er veldig gøy å ha en som ikke ligner på alle andre og det føles enda med spesielt at mamma har laget den. Så stolt <3

Bunadsølvet mitt er fra Thune.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *