SKJØNNHETSTREND: JADE ROLLER

Jade roller Jaderulle

Du har helt sikkert fått med deg denne vakre jaderullen på sosiale medier det siste året. Jaderullen er en stor skjønnhetstrend for øyeblikket, men den er ikke så veldig ny. Det sies at den har blitt brukt i Kina siden år 700, da av keiserinner for å utjevne fine linjer, rynker og for å lysne hudtonen.

Ansiktsrullen er laget av steinen jade som symboliserer renhet, helse og åndelighet. Jade skal ha helbredende egenskaper, rense ut giftstoffer, helbreder stressede organer og senker for tidlig aldrende hudceller.

Jaderullen brukes til å massere ansiktet morgen eller kveld for gi å deg økt blodsirkulasjon og glød, og den beroliger og løfter huden ved regelmessig bruk. Jeg synes det er et smart, rimelig og miljøvennlig tilskudd til skjønnhetsrutinen.

Jaderullen er som regel grønn, men den finnes også i rosa jade som den jeg har og du finner også ansiktsruller i blant annet rosenkvartskrystall.

5 FORDELER VED Å BRUKE EN JADERULLE

 1. Redusere poser under øynene
  Den mindre siden av jaderullen er perfekt å bruke under øynene. Den kjølige steinen vil fjerne overflødig veske fra hovne øyne så man ser friskere og mer opplagt ut.
 2. Fjerne hovenhet i ansiktet.
  En av de umiddelbare effektene av jaderullen er å fjerne hovenhet. Jeg kan våkne opp med puffy ansikt hvis jeg har spist usunn mat som inneholder mye salt eller drukket for mye vin.  Ved å bruke jaderullen til å massere ansiktet så vil det transport av overskuddsvæske og slaggstoffer. Ansiktet blir dermed mindre hovent og trekkene kommer frem.
 3. Øke blodsirkulasjonen
  En økt blodsirkulasjon i ansiktet vil blant annet gi en fantastisk glød og jevnere hudtone.
 4. Øke opptak av hudpleieproduktene
  Jaderullen vil bidra til at huden lettere tar opp ingrediensene i produktet. Den kan også brukes over en sheetmask.
 5. Redusere stress
  Stress kan sette seg i hele kroppen -også i ansiktet. Når musklene i ansiktet er anspente så kan det også bidra til tretthetslinjer. Ved å bruke jaderullen til å massere ansiktet så vil man også bli kvitt spenninger. En naturlig anti-age til huden.

HVORDAN BRUKE EN JADERULLE

Hovedpoenget med jaderullen er å sette i gang sirkulasjonen og en form for lymfedrenasje. Noen liker å oppbevare den i kjøleskapet så den er ekstra kjølig, men jade skal virke kjølende på huden selv om den er oppbevart i romtemperatur.

Tenk at du skal rulle med lette bevegelser fra midten av ansiktet og utover. Den store enden av rullen bruker du på kinn, panne, kjeve, hals og krageben, mens den lille enden av rullen brukes til bekymringsrynken mellom brynene, langs neseryggen eller rundt øynene. Det er lurt å ha i bakhodet at du skal ha mer kraft i bevegelsen oppover enn nedover, du kan også kun rulle oppover for å stramme ekstra mye opp.

Jeg har akkurat begynt å implementere denne i hudpleierutinen min og jeg synes det er så deilig. Det blir på en måte et litt avslappende rituale som føles så bra. Har du testet jaderulle?

 

Du finner Jaderullen min her.

2 comments

 • eg har sett at det er så populært å «shave» ansiktet for å få bort prach fuzz og få sminken til å legge seg bedre! Mamge bruker da øyenbrynsskjærer til dette. Et dette noe du har prøvd eller gjør med jevne mellomrom?

  • Hei Ingrid! Jeg har fått med meg dette. Jeg var litt interessert siden jeg har mye “peach fuzz” i ansiktet, men jeg har lagt det fra meg. Jeg vokset brynene mine og da ble litt av pannen vokset også. Jeg opplevde at sminken ikke la seg like pent. Da jeg prøvde å jevne litt ut med å barbere så synes jeg det ble verre. Min konklusjon er at det ikke er noe for meg. Hvis du er veldig nysgjerrig så skader det ikke å prøve, det vokser jo ut igjen. Bare pass på å ikke gjør det før noe viktig 🙂 Klem <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *