GRATULERER MED KVINNEDAGEN

Processed with VSCO with s2 preset

Til alle jenter og kvinner, gratulerer så mye med kvinnedagen. Jeg synes denne dagen er så viktig for å reflektere over hvor lang vi har kommet og hva vi ønsker for fremtiden. Vi må erkjenne og sette pris på hvor mye eldre generasjoner har kjempet for kvinners rettigheter. Vi skal ikke lengre tilbake enn 1978 for den første norske loven ble innført som ga alle kvinner rett til selvbestemt abort.

Processed with VSCO with s2 preset

Vi lever i et av de mest likestilte landene i verden men vi har fremdeles en vei å gå. #metoo har bidratt til en holdningsendring og den synes jeg er viktig å ta med oss videre. Ingen skal finne seg i upassende, trakasserende oppførsel. Jeg, som kvinner flest, kunne kommet med utallige historier om upassende situasjoner helt tilbake til tidlig tenårene. Noen verre enn andre. De aller fleste har jeg ledd bort eller dysset ned. Jeg føler meg i dag tryggere til å si i fra og ikke akseptere slike situasjoner. Det handler nok om at jeg har blitt eldre men det føles også som at det har blitt en holdningsendring. Jeg håper virkelig at du tør å si i fra hvis du opplever eller ser upassende oppførsel, mot alle kjønn.

Bransjen jeg jobber i har et sterkt flertall av kvinner og jeg synes det er så inspirerende å se hva enkelte oppnår. Det er mange kvinnelige gründere og jeg håper det blir enda flere. Det er ofte mye kritikk som er rettet mot influensere og det er mye som er berettiget. Samtidig synes jeg denne bransjen har bidratt til mye positivt og jeg håper det fortsetter i riktig retning. Det har blitt en større representasjon av ulike etnisiteter, kroppsfasonger og aldre enn mote- og skjønnhetsbransjen har hatt tidligere. Jeg ser også et kjempefint samhold i en bransje full av konkurranse. Kvinner som støtter kvinner er noe av det fineste jeg vet <3 Jeg håper at vi blir enda flinkere til å se på andre kvinner som potensiell vennfremfor en konkurrent.

 

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *