OPPSKRIFT: ENKEL LUKSUSFROKOST

I helgene bruker jeg alltid litt ekstra tid på mat og jeg elsker en skikkelig digg frokost. Siden jeg jobber hjemmefra så lager jeg også dette som en lunsj når jeg har litt ekstra tid. Konseptet er en salat med egg og så varierer jeg ut i fra det som er i kjøleskapet. Jeg synes det er aller best med stekt egg men jeg lager det også med kokt egg.

Ingredienser

Ruccola eller spinat
Grønnsaker (mine favoritter er squash, sopp og asparges)
Egg
Parmesan eller feta
Ekstra oliven eller artisjokkhjerter

Jeg steker to egg i smør på ene halvdelen av pannen. I den andre halvdelen av pannen så har jeg grønnsaker. Jeg bruker det jeg har i kjøleskapet men favorittene er squash og sopp, squash og cherrytomat eller asparges. Alt kan brukes. Mens eggene stekes i pannen så lager jeg en stor salat med masse digg. Jeg liker best ruccola eller spinat og legger dette over nesten halvparten av tallerken. Så fyller jeg på med det jeg har i kjøleskapet. Jeg synes det er godt med noe søtt som gulrot eller eple. Her har jeg raspet en stor gulrot og skvist en halv sitron over.

Jeg elsker de små tapasproduktene hos Rema 1000 og jeg er helt hektet på artisjokkhjertene. Jeg har alltid en boks eller to liggende i kjøleskapet. Et par biter med artisjokkhjerter i salaten hever den til et helt nytt nivå for min del. Ellers så pleier jeg å pimpe den med oliven. Jeg skviser også masse sitron over salaten, jeg elsker sitron, det gjør også at kroppen klarer å ta opp næringstoffene i salaten bedre. Spesielt hvis du har i spinat.

Jeg salter ikke eggene eller de stekte grønnsakene. Det blir litt saltet av smøret som det stekes i og så liker jeg å ha litt revet parmesan over. Har jeg ikke parmesan så er det også veldig godt med fetaost. Jeg legger alt på tallerken og hvis jeg har noen friske urter så har jeg det over salaten. Om sommeren så kjøper jeg en basilikum og potter den om, med litt stell så holder den i mange måneder og jeg elsker å bruke den i matretter. Jeg synes det er litt vanskelig å ta vare på urter om vinteren men jeg liker å kjøpe bladpersille i bunt. Den holder seg lenge i kjøleskapet og er kjempegod i salater.

Eggtips: Jeg liker å ha stekepannen på høy varme når jeg har i eggene, så tar jeg ned temperaturen. Jeg synes eggene blir så mye bedre hvis de stekes langsomt. Da blir eggehviten fast men silkemyk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *