OPPSKRIFT: GRØNNSAKSQUICHE

6X5A6688fxl2

Jeg har bestemt meg for å endelig skrive litt mer om mat fremover. Jeg elsker mat og det er så og si en hobby. Først ut er det oppskriften på en veldig sunn og god frokostrett. Denne grønnsaksquichen kan lages slik at man har frokost i mange dager fremover. Jeg liker at frokosten min er rask, enkel og sunn. Denne er super å lage klart på søndagen eller mandagen så er hele uken sikret. Den kan enten lages i prosjonsformer (muffinsformer) eller i en ildfast form hvor du skjærer den opp i biter.

6X5A6763fxl2

6X5A6743fxl2
Uten-navn-1fxl
300 g frossen spinat, hakket
3 egg
100 g revet ost (evt fetaost)
50 g sopp
50 g squash
Cherrytomater
Tabascosaus

Jeg måler opp frossen spinat og lar den tine noen timer. I denne grønnsaksquichen kan du bruke de grønnsakene du liker best. Jeg foretrekker kombinasjonen med sopp, squash og cherrytomater men det er også veldig godt med paprika og løk. Jeg river ost og finhakker alle grønnsakene. Eggene pisker jeg lett sammen før jeg blander i alle ingrediensene. Jeg liker tabascosaus for litt smak og tilsetter gjerne litt timian eller rosmarin.

6X5A6769fxl2

Jeg heller hele røren i en ildfast form og legger cherrytomatene på toppen. Jeg har forvarmet ovnen på 180 grader varmluft og steker grønnsaksquichen i 25 minutter. Hvis du har det i porsjonsformer så trenger den nok bare 20 minutter.

6X5A6848fxl2

Jeg deler den opp i biter og oppbevarer den i kjøleskapet. Jeg liker å varme den litt i ovnen når jeg tar ut en del til frokost, men den er god kald også. Vil du ha en luksusvariant så er det veldig godt med litt stekte baconbiter i også.

Grønnsaksquichen kan fin fryses ned og oppbevares i fryseren.

Jeg håper du liker oppskriften <3

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *