5 GRUNNER TIL Å VASKE SMINKEKOSTENE

6X5A7949fxl

De anbefales at sminkekostene skal vaskes to-fire ganger i måneden. Jeg er skyldig i å ikke vaske sminkekostene så ofte som jeg burde, men det er jo egentlig en perfekt søndagsaktivitet. Her er fem gode grunner til å vaske sminkekostene:

1. Bedre ytelse. Skitne sminkekoster legger ikke sminken like pent som når de er rene. Når gammel sminke er samlet opp på de fine hårstråene så sier det jo seg selv at fargepigmentene blir ujevne på huden.

2. Fjerne bakterier. Det er ugunstig for ansiktet og sminkeproduktene å bruke sminkekoster med bakterier. Det kan i værste fall skape en irritasjon i huden og korte ned holdbarhetsdatoen på produktene.

3. Forebygge akne-utbrudd. Sliter du med urenheter i huden eller har acne så kan det være lurt å rense sminkekostene ofte. Når man bruker en kost på huden så samler den opp oljer, døde hudceller, støv og alt annet som er på ansiktet. Den kombinasjonen er veldig ugunstig for huden, spesielt hvis du er plaget med kviser og akne-utbrudd.

4. Mykere koster. Skitne sminkekoster blir tørrere og grove når de blir fulle av produkt, støv og døde hudceller. Dette irriterer huden og er spesielt dårlig for den tynne huden rundt øynene.

5. Bedre holdbarhet. Sminkekoster er dyrt og når du investerer i dyre koster så vil du at de skal vare lenger. Når du vasker de oftere og oppbevarer de riktig så vil de faktisk holde seg penere over lengre tid.

6X5A7967fxl
Jeg ble i hvert fall motivert til å vaske sminkekostene mine i dag. Jeg har merket at enkelte av øyeskyggekostene mine har blitt grove og irriterer øyeområdet. Det er ikke bra!

Det finnes spesielle renseprodukter som er for sminkekoster men du kan også bare bruke en mild sjampo. Det enkleste er å blande sjampo og vann i et glass og så rense børstene der. Jeg legger de utover et håndkle for tørk etterpå. Jeg har også kjøpt meg en egen oppbevaring for kostene fra MAC. Den får plass til alle kostene og holder de pene. De blir alltid litt ødelagte av å ligge i sminkepungen.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *