KAN EN PARFYME PÅVIRKE HUMØRET?

Processed with VSCO with s2 preset

Processed with VSCO with s2 preset

Forrige uke var jeg på besøk hos parfymehuset Atelier Cologne og det var opplevelse jeg aldri vil glemme. Ekteparet fortalte entusiastisk om deres verden og delte noen historien til noen av duftene.

Jeg fikk ha en workshop med Sylvie hvor hun lærte meg om de essentielle oljene som brukes i duftene til Atelier Cologne. De har fra begynnelsen av laget parfyme på den tradisjonelle måten hvor de bruker naturlige ingredienser. Atelier Cologne har rundt 80% naturlige ingredienser i duftene sine og det er noe av det som gjør de så unike.

Jeg elsker sitrus og det er hovedingrediensene til mange av parfymene. Sylvie lærte meg hvordan man kan skille mellom de relativt like sitrusoljene. Det var utrolig lærerikt. Trikset er å knytte hver duft til noe du kjenner fra før. For meg så luktet sitron som Fox-godteriet, lime minnet meg om guacomole og bergamot tok meg tilbake til Italia og Limoncello. Appelsin og mandarin kunne skilles mellom hvor søte de var. Appelsin var forresten den enkleste å gjette, for den lukter bare ren appelsin.

Processed with VSCO with s2 preset

Processed with VSCO with s2 preset
Sylvie fortalte meg om bakgrunnen til deres Orange Sanguine, en duft som lukter appelsin. Ektemannen mente at duften luktet for mye appelsin og den ville ikke bli populær. Sylvie insisterte, for hver gang ektemannen duftet på Orange Sanguine så kom et smil frem i ansiktet. De lanserte til slutt duften og det er i dag Atelier Cologne sin bestselger.

Jeg har forelsket meg helt i duften og har brukt den hver dag siden. Det er en lett og frisk duft som lukter appelsin når du først sprayer den på men så utvikler den seg til å bli så mye mer. Jeg har hørt før at duften av appelsin demper stress, depresjoner og spenning, og jeg vil si at Orange Sanguine har litt samme effekt. Humøret mitt blir litt lettere og bedre med denne duften.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *