De mange fordelene med å kjøre elbil

Annonse i samarbeid med Hyundai

Processed with VSCO with s2 preset

Jeg bor på Askøy, en øy 15 minutter utenfor Bergen. Det er hverken effektivt eller lett å komme seg inn til sentrum eller andre steder ved bruk av kollektiv transport. Da jeg endelig fikk lappen og bil i februar så forbedret det hverdagen min på så mange måter. Jeg kunne komme meg til sentrum på 15 min uten å forholde meg til vanskelige busstider. Jeg fikse ting selv uten å være avhengig av samboeren min. Jeg sparte taxi-utgifter og tid på å kjøre selv til flyplassen. Jeg følte meg fri.

Jeg oppdaget derimot raskt at den friheten kommer med en pris, bil er dyrt. Det er mange kroner som går til bompenger når jeg kjører fra øyen. Hvis jeg kjører i rushtiden så kan du doble det. Jeg er ofte i byen på dagtid i forbindelse med jobb og da er parkering en ny utgift. Så er det også bensinutgifter. Jeg kjører ikke så mye i løpet av en uke, men det blir fort noen kroner på bensin.

Processed with VSCO with s2 preset

Jeg har derfor gledet meg ekstra mye til å bytte til Hyundai KONA electric. Det mest positive med å bytte til elbil er selvfølgelig at den er miljøvennlig. Jeg får en bedre følelse av å kjøre en bil som jeg vet har null CO2 utslipp. Bergen er faktisk en forurenset by og det føles godt å ikke gjøre luften verre i nærmiljøet. 

Det som også er veldig positivt er at den er billigere i drift. Bilutgiftene mine har gått ned etter at jeg byttet til elbil.

I dag så er det ingen bompengeavgift på elbil, og det er helt fantastisk. Om de bestemmer seg for å legge til noen kroner der så er det helt greit. Jeg slipper de store summene her og jeg trenger ikke å forholde meg til rushtiden på grunn av de ekstra avgiftene. Det gir meg en liten ekstra glede i hverdagen når jeg passerer bompengestasjonen og vet at det blir 0 kr. Litt teit, men sant.

Processed with VSCO with s2 preset

Processed with VSCO with s2 preset

I Bergen sentrum så parkerer jeg enten i Klostergarasjen eller benytter meg av gateparkeringen, det kommer an på hvor lenge jeg skal stå. På gateparkering så står jeg gratis men jeg må forholde meg til tidsbegrensningen. Da må jeg ha en urskive i vinduet som viser når jeg parkerte og så står jeg gratis. Det er så greit! Skal jeg være i sentrum mer enn et par timer så parkerer jeg i Klostergarasjen. Der kan jeg faktisk lade mens jeg står parkert, uten ekstra avgift. Veldig praktisk og økonomisk.

Jeg har blitt en ganske effektiv sjåfør om jeg kan si det selv og jeg liker god flyt i trafikken. Så jeg blir ekstra glad når jeg kan benytte meg av kollektivfeltet og kanskje unngå litt kø i samme slengen.

Processed with VSCO with s2 preset

Sist, men ikke minst så sparer jeg mye penger på å lade bilen hjemme. Bilen min har et veldig bra batteri med lang rekkevidde. Jeg føler meg trygg på at den viser meg hvor mye realistiske kjørelengde jeg har igjen, og det er viktig. Og hvis man ikke har lader hjemme så er det ikke noe problem å benytte seg av en annen ladestasjon en gang i uken. Rekkevidden på denne bilen er virkelig så bra.

Elbil er fremtiden og det føles veldig riktig å ha byttet til KONA electric.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *