FRA BERGEN TIL OSLO MED KONA ELECTRIC

Annonse i samarbeid med Hyundai 

6X5A7758fxl

6X5A7799fxl
Denne uken hadde jeg min aller første tur over fjellet til Oslo. Jeg har aldri kjørt så langt før, så jeg var veldig spent og en smule nervøs. For to uker siden fikk jeg den nye bilen min, Hyundai KONA electric. Den er helt fantastisk å kjøre og det aller beste er at den er miljøvennlig.

Jeg la opp kjøreruten over Hardangervidda og selv om bilen min har lang rekkevidde så ville jeg planlegge en lading. Jeg brukte appen Ladestasjoner til å finne frem til en hurtiglader langs ruten min, en veldig grei app å ha hvis man kjører elbil. Jeg pakket bilen og tok med meg mamma på turen over fjellet.

6X5A7663fxl

6X5A7685fxl

Den første delen av turen bestod av veldig mange tuneller, men også nydelig utsikt. Det er jo en drøm å kjøre elbil fremfor vanlig bensin-/dieselmotor. Det er mye mindre støy og det er lettere å kjøre, spesielt på trange, svingete veier. Jeg kunne konsentrere meg om veien og trafikken uten å vie giringen en tanke. Den kommer også veldig raskt opp i fart så det er enkelt å holde en fin flyt i trafikken.

6X5A7824fxl

6X5A7820fxl

Da vi kom til vakre Eidfjord så ville jeg lade. Jeg hadde 60% strøm på bilen men siden det var min første langtur med bilen så ville jeg være på den sikre siden. Etter en rask tur i hurtigladeren og en deilig lunsj i solen så kjørte vi videre.

Når KONA electric er fulladet så har den en imponerende rekkevidde på 50 mil. Det vil si at bilen skal egentlig kunne kjøre hele veien uten å lade hvis man starter med fullt batteri. Jeg tror uansett det er lurt å ta en liten lading på veien, plutselig kan det dukke opp noe uventet. Da vi var fremme i Oslo så hadde jeg like over 150 km igjen på bilen.

6X5A7406fxl

6X5A7319fxl

Det er en lang kjøretur fra Bergen til Oslo, men utsikten er jo helt fantastisk. Når man kjører rundt i den vakre, norske naturen føles det veldig bra å kjøre en miljøvennlig bil. Den slipper ut null CO2 og setter derfor minimalt med spor på omgivelsene. Selv om turen er lang så er bilen så behagelig å kjøre, det er god plass og det er smarte løsninger som hever kjøreopplevelsen.

6X5A7305fxl

6X5A7355fxl2

Det rakk å bli mørkt før vi kom frem og da var det ekstremt deilig med automatiske fjernlys. Jeg kjører alltid med lysene stilt inn på automatisk, det er praktisk når man kjører inn og ut av tuneller. Jeg var derimot ikke forberedt på at fjernlysene skrudde seg av og på. De justerte seg når det kom motgående trafikk og jeg slapp å blende de andre bilistene. Veldig praktisk når man kjører i mørke på ukjente veier

I Oslo så parkerte jeg bilen på Frogner ved en av ladeplassene langs veien. Da kunne jeg stå parkert gratis og lade bilen hele natten før vi skulle kjøre hjem igjen. Så praktisk!

Les mer om den nye Hyundai KONA electric her.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *