SOMMERFERIEN DEL 2

Saint-Tropez

IMG_1513

IMG_1516Etter noen dager i Nice så leide vi en bil og kjørte til Saint-Tropez. Dette var min første tur til Saint-Tropez og jeg vet ikke helt hva jeg hadde forventet, men det var en helt utrolig koselig og fin by. Det var selvfølgelig litt luksus rundt hvert hjørne, men byen hadde mye mer sjarm enn det jeg hadde sett for meg. Gatene var trange med fargerike, lave hus og alt var så rent og velstelt.

Siden gatene var så trange så var det nervepirrende å kjøre rundt og det var folk overalt. Vi kom oss heldigvis helt frem til leiligheten vi leide midt i den lille byen, og så kunne vi parkere nede ved havnen hvor bilen ble resten av oppholdet. Det var faktisk noen få Uber-biler tilgjengelig så det var helt perfekt for å komme seg frem og tilbake til Pampelonne-stranden.

Første dagen spiste vi en sen lunsj nede ved havnen på ikoniske Senequier. Vi satt på første rad og hadde full utsikt over alle yachtene som har betalt dyre dommer for å ligge der. Jeg elsker å se på mennesker og her var det veldig mye gøy. Jeg spiste en nydelig beef tartar som jeg tror satte preg på resten av ferien. I etterpåklokskapens lys så ser jeg at beef tartar var ikke det lureste valget i 34 varmegrader. Ellers var det et veldig koselig sted <3

Dagen etter dro vi til den populære strandklubben Club 55 som er nærmest en instutisjon i Saint-Tropez. Alt i den lille byen er innenfor gåavstand men stranden med alle strandklubbene ligger ca 15 minutter unna med bil. Det var helt umulig å få til en reservasjon i restauranten men vi fikk kapret i noen solsenger og de har heldigvis en veldig koselig strandbar. Bestill flere uker i forveien hvis du vil få til en lunsj-reservasjon, spesielt hvis det er rundt helg og høysesong.

Club 55 hadde like mye sjarm som Saint-Tropez og de hadde en veldig avslappet stil med sine solblekede madrasser De har også en sjarmerende liten butikk med puter, håndklær, bikinier og pyntegjenstander. Stedet er nok litt roligere og har ikke like høy partyfaktor som mange av de andre strandklubbene.

På lørdagen så dro vi til den litt nyere strandklubben Shellona. Det var et nydelig sted med gresk kjøkken. Det er der den superkoselige baren er med de blå huskene. Utelivet i Saint-Tropez var sånn passe. Det var veldig høy Champagne-faktor hvor de rike betaler mye for å få oppmerksomhet. Det er jo litt humor men også en smule harry.

IMG_1520

Jeg hadde vært smådårlig siden torsdagskvelden og på søndag så var jeg sengeliggende. Det var utrolig kjedelig å tilbringe den siste dagen i Saint-Tropez (og 20-årene)  i sengen men sånn er det. Dagen etter så pakket vi sammen og dro videre til Cap d’ail. Vakre Saint-Tropez ga mersmak og jeg vil helt klart tilbake! Det var generelt veldig dyrt men det er også litt hva man gjør det til.

english2

After a few days in Nice, we rented a car and drove to Saint-Tropez. This was my first trip to Saint Tropez and I don’t know what I expected, but it was a really cozy! Of course there was some luxury around every corner, but the city had much more charm than what I had imagined. The streets were tight with colorful, small houses and everything was so clean and well kept.

Since the streets were so small, it was nerve-wracking to drive around and there were people everywhere. Fortunately, we could reach the apartment we rented in the middle of the small town, and then we could park down at the port where the car stayed for the rest of our trip. In fact, a few Uber cars were available so it was absolutely perfect for getting back and forth to Pampelonne Beach.

The first day we ate a late lunch down at the harbor at the iconic Senequier. We sat on the first row and had a nice of all the yachts  and people who passed by. I love watching people and here it was a lot of fun. I ate a lovely beef tartar which unfortunately had an impact on the rest of my holiday. In the light of the aftermath, I see that beef tartar was not the best choice in 34 degrees.

The day after we went to the popular beach club Club 55 which is almost an institution in Saint-Tropez. Everything is within walking distance in Saint-Tropez but the beach with all the beach clubs is about 15 minutes away by car. It was completely impossible to get a reservation in the Club 55 restaurant but they had a very cozy beach bar. Book several weeks in advance if you want a lunch reservation, especially if it’s around weekend and high season. Club 55 had as much charm as Saint-Tropez and they had a very relaxed and easy going vibe. They also have a charming little shop with pillows, towels, and bikinis. The place is probably a little more quiet than the other beach clubs.

On Saturday we went to the slightly newer beach club, Shellona. It was a lovely place with Greek cuisine. That’s where the super cool bar is with the blue swings.

I had been a little ill since Thursday night and on Sunday I was bedridden. It was incredibly boring to spend my last day in Saint-Tropez (and the last day of my twenties) in bed but that’s how it is. The following day we packed up and went on to Cap d’ail. I definitely want to go back to Saint-Tropez, it was so beautiful! It was in general quite expensive but you don’t have to spend to much money to enjoy yourself there.

 

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *