MIN SOMMERDUFT

Hvordan få de fine sommerminnene til å vare for alltid? Få deg en sommerduft. I de siste årene har jeg tatt med meg en ny duft på ferie og det har knyttet seg til opplevelsene. Det hele begynte med en tilfeldighet hvor jeg tok med meg en ubrukt duft på ferie og det ble så mange gode følelser rundt denne duften at jeg bestemte meg for å gjøre det bevisst.

Lukt har alltid vært sterkt knyttet til minnene mine, og det er til og med forskning som støtter at hukommelsen trigges av duft. For meg så er våren og sommeren den aller fineste tiden på året. Så når jeg har noen tunge dager gjennom den lange høsten og vinteren henter jeg frem en duft som får meg tilbake til den tiden, og jeg kjenner det i hele kroppen. Lukten får meg til å tenke på varme og fine dager. Det får meg rett og slett lettere til sinns.

Det hjelper at de duftene jeg trives best i er ofte de lettere variantene som lanseres om våren. I år pakket jeg med meg Tom Ford sin Neroli Portofino Acqua. Jeg har funnet ut at mine favorittnoter er blant annet sitrus og amber, og denne duften inneholder begge. Det er en friskere utgave av orginalduften Neroli Portofino og den passet perfekt til sommerferien langs den franske og italienske rivieraen.

Har du noen dufter som bringer gode minner?

How to make those wonderful summer memories last forever? Get yourself a summer scent. For a couple of years now I have brought a new scent with me on vacation and it has been connected to all nice the experiences. It all started by chance where I brought an unused fragrance on vacation and there were so many good feelings around this smell that I decided to make it thing.

Smell has always been strongly linked to my memories, and there is even research that supports the memory triggered by fragrance. For me, spring and summer are the best times of the year. So when I have some heavy days through the long months of fall and winter, I get the fragrance that gets me back to that time. The smell makes me think of warm and sunny days. It simply makes me feel better and relaxed.

I guess it helps that the fragrances I like best are often are the spring/summer launches. This year I packed with me Tom Ford’s Neroli Portofino Acqu. I have found that my favorite notes include citrus and amber, and this fragrance contains both. It is a lighter version of the original Neroli Portofino and it fits perfectly for at trip along the French and Italian Riviera.

Do you have any fragrances that bring good memories?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *