SOMMERFERIEN DEL 1


Jeg reiste ned til Nice for å møte kjæresten min som hadde vært på sykkeltur i alpene. Der hadde jeg bestilt en leilighet gjennom Airbnb og jeg ble faktisk positivt overrasket. Det var en lys, fin og moderne leilighet rett ved Avenue Jean Médecin som er hovedgaten for shopping. Helt greit område å bo i når man bare skal være der i noen dager. Jeg har ikke vært i Nice siden jeg var der med franskklassen fra videregående. Jeg var alene første dagen og brukte tiden til å se litt meg litt rundt, men det var så varmt at jeg måtte bare flykte til stranden med en gang. Jeg hadde på meg et par skinnsandaler som ga meg gnagsår for resten av ferien. Ouch!

Jeg gikk til Ruhl Plage som er en beach club ved Promenade des Anglais. Siden stranden i Nice består av store rullestener så kan det være både vanskelig og vondt å bade uten sko. Ruhl Plage har en liten brygge så man kan gå rett fra solsengen og ut i vannet. Det var helt perfekt. Det var god mat og god service så jeg kan anbefale deg å ta turen innom hvis du er i Nice. Vi endte opp med å være der en dag til.

Hvis du er vant til å ta sene middager i ferien så må du være litt obs i Nice. Vi skulle spise i ti tiden og oppdaget at nesten alle resturantene var stengt. Det er kanskje vanlig generelt i Frankrike? Heldigvis fant vi et veldig hyggelig sted som tok oss inn like før stengetid. Mon Petit Café viste seg å være en kjempefin overraskelse med nydelig mat, de er faktisk med i årets Michelin guide. Anbefales!

En av kveldene spiste vi i gamlebyen og det var også en veldig hyggelig opplevelse. Jeg ble anbefalt avokadoisen hos Fenocchio, men siden jeg elsker kokosis så måtte jeg teste den ut. Køen var helt vill men det var verdt ventingen.

På den siste dagen så testet vi ut SUP for første gang. Jeg tenkte det kom til å være vanskelig men det var kjempegøy. Så lenge beina var plassert midt på brettet så gikk det veldig fint med balansen. Det var også veldig lite som skjedde i vannet så det var en helt super førstegangsopplevelse på SUP.

Nice er en kjempefin by men det holder med noen dager med mindre reiser litt rundt til for eksempel Antibes, Monaco eller Juan-les-Pins. Etter tre dager så leide vi bil og kjørte mot Saint-Tropez…

english2

I traveled to Nice to meet my boyfriend who had been on a cycling trip in the Alps. I booked an apartment through Airbnb and I was actually pleasantly surprised. It was a bright and modern apartment right on Avenue Jean Médecin which is the main shopping street. It was a perfect location for a few days in town. I have not been to Nice since I was there on a school trip in high school. I was alone the first day and wanted to have a look around, but it was so hot that I just had to go straight to the beach. I was wearing a pair of new leather sandals that gave me blisters for the rest of my vacation. Ouch!

I went to Ruhl Plage which is a beach club at Promenade des Anglais. Since the beach in Nice is made of large pebbles, it can be both difficult and painful to go into the water without shoes. Ruhl Plage has a small pier so you can go straight from the sun bed and climb into the water. It was absolutely perfect in the boiling heat. They served good food and the service was nice. We actually ended up spending another day at Ruhl Plage.

If you are used to a late dinner you should reconsider going a little bit earlier Nice. We were going to dinner around ten a clock and discovered that almost all of the resturants were closed. I guess this is normal in France? Fortunately we found a very nice place that took us in just before closing time. Mon Petit Café proved to be a great surprise with delicious food, they are actually included in this year’s Michelin guide. 

We also had dinner in the old town, you can go there and just pick one of the many popular restaurants. I was recommended the avocado ice cream at Fenocchio, but since I love coconut I had to go for that one. The queue was completely wild but it was worth the wait. They has so many different flavors, some were a little bit more 

On the last day we tried SUP for the first time. I thought it was going to be hard but it was a great laugh. As long as I placed my legs in the middle of the board it was easier to keep my balance. There was also very little that happened in the water so it was a very super first-time experience at SUP.

Nice is a beautiful city but it lasts a few days unless traveling a bit around for example Antibes, Monaco or Juan-les-Pins. After three days, we rented a car and drove to Saint-Tropez …

6 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *