TURIST I EGEN BY

Oppholdet var sponset av Hotel Norge by Scandic

Hotel Norge Scandic

Denne helgen sjekket vi inn på nye Hotel Norge by Scandic i Bergen. Det ikoniske hotellet har vært stengt i over to år og på fredag åpnet de endelig dørene. Jeg tror de aller fleste i Bergen har et forhold til Hotel Norge, det har eksistert i veldig mange år og har vært midtpunktet i byens uteliv. Det var derfor veldig spennende å få overnatte første åpningshelgen.

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Hotellet har gjennomgått fantastisk forvandling, det ser moderne og skandinavisk ut med et hint av luksus. Jeg liker så godt at de har bevart det sosiale livet rundt hotellet. Det første man møter når man kommer inn døren er Café Norge. En kjempefin bar og café som server frokost og lunsj, og på kvelden blir det forvandlet til en sosial bar med dj.

6X5A9683fxl

Vi fikk et fantastisk rom med utsikt over Lille Lungegårdsvann med Fløyen og Ulriken i bakgrunnen. Det var et romslig rom med en delikat og gjennomført innredning. Det var til og med et eget walk-inn closet! Noe av det jeg hater er når jeg bor på hotell er alt rotet med kofferten og alle tingene mine som flyter. Det var helt genialt å ha et eget rom hvor man kan henge opp klærne og plassere kofferten. Jeg er også litt kresen når det kommer til hotellsenger og denne var supergod.

Processed with VSCO with a6 preset

1530554578619

Processed with VSCO with a6 preset

Vi bodde i et av hjørnerommene i 9 etasje med en balkong som gikk utenfor hele rommet. Badet var stort og fint med to separate vasker og et deilig badekar. Det var også en egen badstue med utsikt og dør ut til balkongen. Fra badstuen så kan gå rett ut til boblebadet som er plassert på balkongen med verdens fineste utsikt.


Et glass bobler i før middag med denne utsikten blir aldri feil. Bergen er vakker by <3
Processed with VSCO with a6 preset

Resten av hotellet er veldig gjennomført med flotte detaljer. Jeg liker at de har åpnet for sosiale settinger i hvert område av hotellet. Det føles lunt og komfortabelt samtidig som det er veldig flott. I andre etasje er det en bar med terrasse som har kveldssol. I tredje etasje er lobbyen og der har de også en kjempefin bar med koselige sittegrupper og i samme etasje er det også restauranten Nova. Jeg synes at dette gjør Hotel Norge Scandic til så mye mer enn bare et hotell.

1530554578381

Nova var en helt fantastisk matopplevelse. Jeg hadde råmarinerte kamskjell til forrett med avokado og agurkkrem, og kalv til hovedrett. Kjæresten min hadde samme hovedrett med hummer til forrett, den var også helt magisk. Maten og servicen levde opp til forventningene og innredningen er så fin. De har også et Chef´s Table hvor man kan være en gruppe og få en helt spesiell opplevelse med kokkens utvalg av mat og drikke. Det skal testes!

Frokosten serves også i restauranten og jeg tror det må være den aller beste hotellfrokosten jeg har hatt. De har alt du kan tenke deg og litt til. Vi skal faktisk overnatte på Hotel Norge by Scandic i morgen også. Det er Bruno Mars konsert i byen og siden vi bor litt utenfor så en fin anledning å sove på hotell. Jeg gleder meg allerede til frokosten onsdag morgen.

Ta en titt på Hotel Norge by Scandic her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *