SOLKREM | MINE FAVORITTER FOR SENSITIV HUD

6X5A9615fxlHuden min er litt sensitiv året rundt men den blir ekstra sensitiv i solen. Da må jeg passe på ingredienser som parfyme, alkohol og oljer i produktene jeg bruker. Det er veldig kjedelig å endte opp med utslett etter en dag i solen!

SOLKREM
Etter litt testing så har jeg endt opp med noen solkremfavoritter som fungerer for meg. For to år siden Clinique ut med serie med solkremer som inneholder 100 % mineralsk solfilter og jeg har brukt den siden. Mineral Sunscreen Fluid finnes i både spf 30 og 50 til ansiktet, og 30 til kroppen. Denne liker jeg å bruke på brystet hvor jeg er mest sensitiv. Ekstra bonus: produktet er gjennomsiktig og oljefri.

Elixir er en stor favoritt når det kommer til hudpleie, så det kom ikke som en overraskelse da jeg likte solkremen deres også. Ultradefense Face Cream gir trippel beskyttelse med antioksidanter, UVA/UVB-filter og DNA-enzymer. Den skal visst også virke forebyggende mot hudkreft. Jeg synes den er kjempefin å ha i ansiktet og så kommer den i en lettere geletekstur til hele kroppen. Solkremene skal også bidra til å reparere samtidig som den beskytter. Disse koster litt ekstra men det er verdt å sjekke ut hvis du har budsjett til det.

 

6X5A9627fxlAFTER SUN
After-sun inneholder ofte mye unødvendige ingredienser spør du meg. Jeg liker de som gir meg fuktighet, trekker godt inn i huden og virker avkjølende. Min store favoritt som jeg har brukt i flere år er Clinique sin After Sun rescue balm. Den gir huden min masse fuktighet og den inneholder aloe vera. Jeg bruker denne hele sommeren!

Elixir sin Repair Gel er kjempefin for å reparere huden etter solskader. Den virker beroligende, lindrende, helende og mykgjørende. Den egner seg også mot tørre og irriterte hudtilstander. Det eneste minuset er at jeg opplevde litt prelling på huden, men den fungerer helt supert over natten.

6X5A9637fxl

ANDRE TIPS
Brystet er det mest sensitive området på kroppen min når det kommer til utslett, så her har jeg alltid faktor 30 når jeg er i solen. Ellers så pleier jeg å starte på faktor 30 og så gå ned til kanskje 15-20 på slutten av ferien. Jo mer jeg har vært i solen jo mer tåler huden min. Så det som alltid fungerer for meg er å begynne forsiktig med soleksponeringen før jeg ligger en hel dag på solsengen. De siste årene har jeg faktisk prøvd betakaroten og det fungerer. Det eneste er at man må begynne tidlig med å ta kosttilskuddet, helst 2-3 måneder før sommeren.

Liker du å bruke spf 50 i hele ansiktet så kan jeg anbefale Obagi sin Smart Tone Broad-Spectrum spf 50. Den tilpasser seg hudtonen og gir masse glød.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *