FÅR MAN FINERE HUD AV PURE RETINOL PEEL?

Annonse i samarbeid med Akademikliniken

6X5A5988fxl

Jeg er veldig opptatt av å ta vare på huden min. Jeg pleier den godt morgen og kveld med gode rutiner og produkter. Noe av det jeg ikke er så god på er å ta ansiktsbehandlinger. Det er veldig mange som har en oppfatning av at jeg tar det jevnlig. Det stemmer ikke men jeg har testet ut litt her og der, og jeg ønsker å blir flinkere til å prioritere det. Jeg tror at man får gjort veldig mye hjemme med en god rutine men det er helt klart en annen effekt ved en god ansiktsbehandling.

Produktene som er tilgjengelig for oss forbrukere inneholder ikke like aktive ingredienser som brukes under behandlinger på hudpleieklinikker. Jeg tror at man får gjort vedlikeholdet med egenpleie og så kan man ta ansiktsbehandling for å få den ekstra effekten man ønsker. Om det er å forebygge rynker, bli kvitt acne eller å fjerne pigmentflekker.

Jeg har vært heldig med huden min men jeg ser jo en forskjell fra jeg var 20 år til jeg nå bikker 30. Jeg har fått en mer ujevnt hudtone med pigmentering over leppen, de fine linjene har blitt mer synlige rundt øyne og munn, og huden min kan også føles slappere.

6X5A5114FXL

For noen uker siden så var hos Akademikliniken i Bergen og tok en behandling som heter Pure Retinol Peel. Den er basert på Retinol (A-vitamin) som skal motvirke for tidlig aldring av huden, solskader og pigmentforandringer. Det høres nesten for godt ut til å være sant. Retinolen skal da øke kollagendannelsen som er hele essensen for å holde huden spenstig og myk. Den vil stimulere huden så den øker cellefornyelsen slik at nye hudceller raskt kommer til overflaten.

Jeg var veldig spent på behandlingen, for jeg har jo en tynn og litt sensitiv hud. Hudpleieren startet med å fjerne sminke og rense huden grundig. Så masserte hun inn en mild enzym og fruktsyrepeel for å fjerne døde hudceller så andre produktene får jobbe mer effektivt. Denne var veldig mild og det føltes som en vanlig rens.

Steg to i behandlingen er å påføre enda en peeling som heter mandelsyre, dette er en litt kraftigere type fruktsyre. Jeg har tatt denne i kombinasjon med en dermapen-behandling tidligere og da svei det skikkelig i huden. Denne gangen kjente jeg det litt men ikke så mye at det ble ubehagelig.

6X5A5147FXL

Tredje og siste steg i behandlingen er å massere inn en kraftig Retinol maske. Denne skal ligge på huden i ti minutter og trekke godt inn i huden. Jeg lukket øynene og tok meg en liten powernap mens den fikk jobbe.

Til slutt påførte hudpleieren serum, dagkrem og solkrem. Det er veldig viktig å bruke solkrem med høy faktor hver dag etter behandlingen, huden blir litt mer solsensitiv.

Pure Retinol Peel-behandlingen tar ca en time. Den gir en umiddelbar effekt samtidig som den på sikt forbedrer huden ved å minske og forebygge rynker, samtidig som den jevner ut hudtonen. Jeg synes huden min var så frisk og fin etterpå, den virkelig glødet. Den kan flasse noen dager etter behandlingen og det gjorde jeg rundt nesen. Jeg fikk beskjed om at det er veldig individuelt hvor mye man flasser, noen flasser mye og andre lite.

6X5A5123FXL

Det er ingen nedetid etter behandlingen og man kan påføre sminke rett etterpå om man ønsker det. Jeg synes det kan være greit å vite forhold til å planlegge når man skal ta behandling. Man vil få effekt etter en behandling men for best mulig resultat så anbefales det å gjøre den som en kur på 3-6 behandlinger.

Jeg synes teksturen på huden min har vært finere etter behandlingen enn det den har vært på lenge! Huden er glattere, porene på nesen ser mindre ut og hudtonen er litt jevnere. Jeg kommer helt klart til å ta denne flere runder.

Hudpleieren undersøkte huden min nøye før behandlingen og justerte behandlingen deretter. Du kan ta kontakt med en av deres klinikker for mer informasjon, du finner en oversikt her.

11 comments

 • Kan man ta på solkrem etter hudkrem? Det var jeg ikke klar over. Jegbhar trodd at solkremen mister effekt hvis den ikke smøres direkte på huden… takker for svar

  • Hei Issii! Det kan man 🙂 Jeg har alltid tenkt at det holder med solfaktor i hudpleien eller sminken. I følge hudpleieren på AK så vil det være lurere å gå for hudpleieprodukter uten SPF, for da konkurrerer ikke det med andre aktive stoffer som er bra for huden, og så ha en lett solkrem over før man tar på sminke. Klem

  • Hei Astrid. Ja, jeg har brukt en del produkter fra Elixir og jeg har likt de veldig godt! Jeg har testet vitamin-C Serumet, Niactil-kremen og solkremene. De var helt super og jeg kan absolutt anbefale de videre. Klem

  • Hei Helene! Jeg elsker selvbruningsmoussen til St. Tropez og deres ansiktsolje. Kan gjerne vise mer i et innlegg 🙂

 • Hei!
  Har du noen tips til et kjemisk peel produkt som kan brukes hjemme? Er student, så har ikke råd til behandling hos klinikk, men har lyst å prøve kjemisk peel og se hvordan det er ift peeling med skrubbekorn.

  • Hei Vilde! Jeg skal faktisk teste en mandelsyrepeeling fra By Wishtrend nå. Den er til hjemmebruk og har en fin pris. Jeg skal gi deg en tilbakemelding så fort jeg har fått testet den. Klem

  • Hei Line! Jeg er ikke flink til å bruke solkrem hver dag. Det er mye overskyet i Bergen og da dropper jeg det. Vet jeg derimot at jeg kommer til å være mye ute så passer jeg på å bruke solkrem. Jeg tar ikke solarium, bruker heller selvbruning 🙂 klem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *