MIN FØRSTE LANGKJØRING ALENE

Annonse i samarbeid med Hyundai

6X5A3107fxL

En av de store fordelene ved å ha bil er å være litt mer uavhengig i hverdagen. For noen uker siden så ville jeg og samboeren min på fjellet men jeg hadde litt jobb å gjøre før jeg kunne dra opp. Han dro opp en dag i forveien og så bega jeg meg ut på en langtur alene for første gang morgenen etter.

Det er en relativt kort langkjøring, turen opp tar rundt en halvannen time men den siste strekningen opp til fjellet er smal, svingete og bratt. Jeg er såpass komfortabel med bilen min at jeg følte meg klar for å ta turen alene. Jeg synes også det var litt spennende!

6X5A3146fxL

Jeg pakket bilen og ble nesten litt overrasket over den gode plassen. Jeg så for meg at jeg kanskje møtte jobbe litt med å få skiene inn men det var null problem. Jeg la ned det ene baksetet og det var god plass til både skiutstyr og alt det andre som skulle med. Da bilen var pakket og klar tok jeg en svipptur innom favorittkafeen min på Askøy for en kaffe på veien.

Selv om jeg har kjørt til hytten flere ganger i passasjersetet så var jeg litt usikker på veien. Heldigvis er navigasjonen så enkelt på bilen min så det er en lek å ta bruk. Anvisningene kommer opp i head up displayet så det er veldig greit å følge med samtidig som man har fokus på veien.

6X5A3132fxL

Etter en halvannen time så ankom jeg Dale og da var det klart for den utfordrende delen av turen. Veien opp var dekket av snø og det var både trangt og glatt. Til min store forundring så er det faktisk 80 i fartsgrense på den Flåklypa-aktige veien. Det var ikke sjans å holde den på dette føret og det er vel ikke noe jeg vil prøve på under andre forhold heller. Jeg tok det rolig og passet på å kjøre der det var strødd litt grus. Jeg møtte på et par biler på veien opp og da var det bare å rygge seg ned til nærmeste møteplass. Jeg satte litt ekstra pris på det gode ryggekameraet på bilen!

Uten-navn-1FXL

Jeg synes bilen var så fin å kjøre opp på fjellet og jeg satt igjen med en liten mestringsfølelse etterpå. Vi hadde noen kjempefine dager på ski og så var det klart for å ta turen hjem igjen. Jeg synes kanskje det var litt verre å kjøre ned den bratte bakken. Det var lett for å skli i svingene hvis man hadde litt fart, selv med alt av bremsesystemer. Det var blitt is under snøen så jeg måtte være litt ekstra forsiktig. Jeg fant ut at det beste var å kjøre med et veldig lavt gir så jeg bremset på giret. Da rullet bilen i en grei fart nedover og jeg trengte ikke å bruke bremsene så mye og det igjen ga meg mye mer styrekontroll.

6X5A3089fxL

Alt i alt så var det kjempegøy å kjøre opp til fjellet alene. Jeg følte at jeg måtte bare kaste meg ut i det og jeg endte opp med å lære mye. Det var også godt å kjenne på at det var behagelig å kjøre lengre turer i Hyundai Kona.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *