TIPS TIL VINTERHUDEN

img_7883fxl
Det har vært en kald start på året og da er det viktig å ta ekstra godt vare på huden. Jeg opplever at huden blir tørr og sensitiv av det kalde klimaet ute kombinert med den tørre og varme luften inne. Det er heldigvis små tiltak man kan ta for at huden holder seg frisk og fin gjennom vinteren.

SPIS SUNN MAT
Først er det greit å se på kostholdet. Jeg føler meg alltid litt bedre hvis jeg spiser variert og sunt men det kan også ha en stor påvirkning på huden. Uansett om du har fet eller tørr hud så er det viktig å få i seg sunt fett og begrense inntaket av alkohol, sukker og kaffe. Jeg elsker å ha valnøtter over alt fra grøt til salat. En av mine favorittsmoothies lager jeg med avokado, banan og mandelmelk, sunt og veldig godt. Her kan du også tilsette litt rå kakaopulver for å dekke et eventuelt sjokoladesug i ukedagene.

Sensai Silky Purifying

EKSFOLIER HUDEN
Uansett hvor mye serum og fuktighetskremer du påfører så hjelper det lite hvis du ikke eksfolierer huden. Det finnes mange gode produkter som fjerner døde hudceller på en skånsom måte og de kan fint brukes opp til flere ganger i uken. Unngå de som inneholder korn som fysisk skrubber huden, det kan gjøre den mer irritert. Gå heller for et produkt med kjemisk peeling som har ingredienser som syrer eller enzymer.

Vinterhud_4

BYTT HUDKREM
Selv om de lettere hudkremene fungerer supert resten av året så trenger huden litt ekstra på vinteren. Se etter de litt mer fyldige ansiktskremene som inneholder hyaluronsyre og ceramider. Apoteket har også mange fine alternativer til når det er virkelig kaldt. Skal du på fjellet så er det lurt å beskytte huden litt ekstra med en kuldekrem. Da unngår du sprengte blodkar og tørr hud.
fxl1

TA GREP HJEMME
Sliter du skikkelig med tørr hud kan du også gjøre forbedringer i hjemmet. Det kan bli tørr luft inne om vinteren og for å forbedre dette kan du investere i en luftfukter. Den kan settes på soverommet så du får utnyttet den over natten. Så er det viktig å unngå å dusje for lenge og med for varmt vann, det er kjempedeilig med en varm dusj men det tørker også ut huden når man dusjer for lenge. Jeg har også en fuktspray lett tilgjengelig, det er en kjempefin måte å gi huden fuktighet gjennom dagen.

5 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *