WHY SHOULD YOU USE A PRIMER

6X5A7981fxl

Bruker du en grunning i din daglige sminke? Visste du at grunning er et must-ha produkt i sminkesettet ditt? les mer på Skin Helpers og vet hvorfor du alltid bør bruke en grunning. Jeg vil ikke si at primer er noe jeg bruker hver dag men den er veldig nyttig når jeg trenger ekstra fuktighet, glød eller en sminke som varer litt ekstra lenge. Primeren skal påføres etter hudpleie produktene og før sminken. Det er en primer som passer til de aller fleste behov, om huden din er fet, tørr eller ujevn. En primer sin viktigste jobb er å jevne ut huden, dekke over store porer, få sminken til å vare lengre, og skape en barriere mellom foundationen og huden din. Jeg bruker en primer til spesielle anledninger når jeg trenger at huden min skal se ekstra fin ut og sminken min skal være pen så lenge som mulig.

Jeg har prøvd en del primere, og her er noen av mine favoritter:

Laura Mercier Foundation Primer er en vitaminrik, vannbasert primer som gjør huden myk. Jeg liker veldig godt geleteksturen og det føles frisk og lett, ikke så tung som noen primere gjør. Denne er også perfekt som en hverdagsprimer fordi det ikke er noe skimmer i den.

Guerlain Météorites Oxygen Care Moisturizer & Radiance Booster er teknisk sett ikke en primer, men jeg synes den kan kvalifiseres som en. Dette er en veldig lett fuktighetskrem som glatter ut huden og den reflekterer lys. Jeg føler at den gir en lett glød som lysner huden på en veldig flatterende måte. Den jevner ut ujevnheter som fine linjer og store porer. Stort pluss for at den gir huden min mye fuktighet.

Sensai Glowing Base er en primer som gir huden min en fantastisk glød. Rett ut av flasken så har denne en lett hudfarget tone til seg med et svært delikat skimmer. Når jeg påfører den på ansiktet så skaper den en nydelig glød som gjør at foundationen ser penere ut.

Siden huden min er tørr har jeg dessverre ikke prøvd så mange primere for fet hud. Jeg likte veldig godt Hourglass Veil Mineral Primer, så dette er min beste anbefaling. Jeg vet at det ikke er det enkleste (eller billigste) produktet å få tak i, men de har den hos Sephora og Net-a-Porter.

linje

I would not say that primers is a must in my everyday makeup routine. but I use it when I need extra moisture, glow or long lasting makeup. Primers are applied after your skincare and before your makeup. There is a primer for every need, wether your skin is oily, dry or uneven. A primers main job is to even out your skintone, mask pores, help your makeup stick longer, and create a barrier between your foundation and your skin. I use a primer for special occasions when I need my skin to look my best and my makeup to look good as long as possible.

I have tried many primers and here are some of my favorites:

Laura Mercier Foundation Primer is a vitamin-rich, water-based foundation primer that makes my skin smooth. I really like the gel texture to it and it feels very fresh and light. Not heavy like some primers do. This is also perfect as an everyday primer because there is no shimmer in it.

Guerlain Météorites Oxygen Care Moisturizer & Radiance Booster is technically not a primer but I think it has all the qualities. This is a very light moisturizer that also has silicone spheres that refine and smooth the look of skin so that it reflects light. I feel that it brightens my skin and blurs imperfections such as fine lines and pores. I also love that it gives my skin a lot of moisture.

Sensai Glowing Base is a primer that gives my skin an amazing glow. Straight out of the bottle this has a more skin toned colour to it with very delicate shimmer.  When I apply it to my face it blends so well and makes my foundation look better.

As my skin is dry I unfortunately have not tried that many for oily skin. I loved the Hourglass Veil Mineral Primer, so this is my best recommendation. I know it’s not the easiest (or cheapest) product to get your hands on, but they have it at Sephora and Net-a-Porter.

 

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *