10 ting jeg vil gjøre før jeg blir 30

6X5A0765fxlDet er bare 10 måneder til jeg sier farvel til 20-årene og blir 30. Jeg synes det er helt greit å bli eldre, livet har så langt bare blitt bedre og bedre. Samtidig er det mange forventninger rundt det å bikke 30, både fra samfunnet, venner og seg selv. Jeg tror det er kjempeviktig å ikke tenke på alt presset rundt seg men heller finne ut hva som er viktig for deg. Derfor har jeg laget min aller første bucket list. Her er 10 ting jeg vil gjøre før jeg blir 30:

 1. Spise mindre kjøtt
  Jeg er så glad i mat og noe av det beste ved å reise er som regel matopplevelsene for min del. Samtidig så kan jeg ikke stikke hodet i sanden og unngå de harde faktaene. Vi spiser alt for mye kjøtt og det er ikke bra for helsen, miljøet eller dyrene. En god venninne av meg har nylig kuttet veldig ned på inntaket av kjøtt og andre animalske matvarer, og hun har inspirert meg til å prøve på det samme. Jeg vet ikke om jeg forestille meg å aldri spise kjøtt eller ost igjen, men jeg vil gjerne kutte ned på mengden jeg spiser nå. For å sette et konkret mål så vil jeg prøve å ha fire kjøttfrie dager i uken.
 2. Ta lappen
  Jeg er på god vei, men jeg mangler fortsatt teorien og oppkjøring. Det skal jeg klare!
 3. Bli sterk
  Jeg har aldri vært god på å ta pushups og jeg har aldri klart en eneste pullup. Det blir bare viktigere å trene styrke med alderen, derfor setter jeg som mål å klare 10 pushups og 5 chins innen jeg blir 30.
 4. Gå 7-fjellsturen i Bergen
  Denne kommer jeg nok til å angre på og kanskje ikke klare å gjennomføre? Uansett det hadde vært gøy å få til på våren når dagen er lang og lys. Det som er så fint med å bo i Bergen er den vakre naturen som ligger så tett på byen. Jeg har lyst til å bli flinkere til å komme meg ut og bruke den så da er 7-fjellsturen et fint mål.
 5. Frivillig arbeid
  Det finnes mange viktige frivillige organisasjoner i Norge som gjør så mye bra. Jeg vil gjerne finne en hjertesak hvor jeg kan bidra med noe. Det er lett å leve i sin egen lille boble og glemme de andre rundt oss.
 6. Reise til et nytt sted
  Jeg elsker å oppleve nye land og kulturer. I år så var jeg så heldig å bli booket til en jobb i Cape Town. Det var utrolig spennende å besøke Sør-Afrika og jeg vil helt klart tilbake igjen på ferie. Jeg har aldri vært i Asia og det står høyt oppe på listen min. Marracech og L.A. er også steder jeg har veldig lyst til å besøke.

  6X5A0727fxl

 7. Bli flinkere på gjenbruk
  Jeg må ta meg tid til å rydde ut av klesskapet oftere så klær jeg ikke bruker får nye eiere. Jeg har allerede skaffet meg Tise, du finner meg @emilietommerberg.
 8. Gjennomføre en sukker-detox
  Dette har jeg hatt lyst til så lenge men det blir ofte utsatt. Jeg har vel innsett at det finnes aldri et passende tidspunkt å gjennomføre en sukker-detox. Det er alltid en reise, bursdag eller høytid som er i veien. Her er det bare å kaste seg i det.
 9. Dra på jentetur
  Jeg har mange fine venninner og flere av de bor dessverre i andre byer. Å få til en jentetur før neste sommer er derfor høyt oppe på listen min.
 10. Video
  Jeg vil hele tiden utvikle bloggen til det bedre. Video er kjempespennende og et format som blir mer og mer populært i sosiale medier. Jeg vil bli flinkere på både filming og redigering, samtidig som det skal være hyppigere. Kanskje jeg skal hive meg på vlog-bølgen? Uansett så vil jeg prøve meg mer frem og få til to faste videoer per måned.

  Har du noe du vil gjennomføre før din neste bursdag? Del gjerne i kommentarfeltet. Ha en fin kveld!

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *